Sikkim – En kulturrejse


Denne spændende rejse byder på en pakke af dejlige oplevelser i det mystiske kongedømme Sikkim, som ligger helt gemt væk i det nordøstlige Indien. Rejsen byder på overvældende udsigter mod Øst-Himalaya, hvor nogle af verdens højeste bjergtinder knejser mod himlen, korte gåture til majestætisk beliggende buddhistiske klostre, besøg til grønne teplantager på de svagt skrånende bjergsider omkring Darjeeling og afslappede aftener i skyggen af det mægtige Kangchenjunga, som er Sikkims helligste bjerg og verdens tredje højeste bjerg.

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afgang fra Danmark og ankomst i Delhi.
 • Dag 2: Med fly og bil til Darjeeling.
 • Dag 3: Sightseeing i Darjeeling.
 • Dag 4: Darjeeling – Pelling.
 • Dag 5: Pelling og Pemayangtse.
 • Dag 6: Pelling – Yuksom.
 • Dag 7: Yuksom.
 • Dag 8: Yuksom – Gangtok.
 • Dag 9: Gangtok og Rumtek monastery.
 • Dag 10: Gangtok – Kalimpong.
 • Dag 11: I Kalimpong.
 • Dag 12: Med fly til Delhi.
 • Dag 13: Sightseeing i Delhi og retur.
 • Dag 14: Ankomst hjem.

Detaljeret rejseplan

Dag 1: Afrejse.

Dag 2: Langs Himalaya til Darjeeling: Om morgenen kører vi til indenrigs lufthavnen i Delhi, hvorfra vi flyver til Bagdogra, som er udgangspunkt for mange spændende rejsemål i østindien, Sikkim, og Bhutan.

Den 2 timer lange flyvetur langs Himalaya viser os de fleste bjergtinder fra Trisul og Nandadevi i nordvest til Dhaulagiri, Annapurna, Manaslu, Langtang, Cho Oyu, Everest, Lhotse, Makalu og til sidst den massive Kangchenjunga mod øst, før vi lander i Bagdogra. Hvis sigtbarheden er lav, må man vente lidt, før man ser Himalayas sneklædte tinder.

I løbet af den 4 til 5 timers lange køretur fra Bagdogra lufthavn forlader vi sletternes rismarker og kokospalmer og kører videre langs bjergskråninger dækket af teplantager til Kurseong, som ligger på en bjergsadel. Her nyder vi en frisk kop Darjeeling te, før vi fortsætter til Ghoom på 2438 meters højde. Så flader vejen lidt ned til selve Darjeeling by (2134 meter), hvor vi overnatter i et hyggeligt hotel.

Dag 3: Darjeeling og omegnen: Efter en afslappet morgenmad tager vi afsted på en sightseeing tur i Darjeeling. Vi bruger formiddagen på at besøge en af Darjeelings traditionelle tefabrikker og teplantager, og vi besøger det prestigefyldte Himalayan Bjergbestignings Institut, hvor der bl.a. er et spændende museum om bjergbestigningens tidlige dage, og en lille zoologisk have med sneleopard, rød panda osv. Efter frokost kan man udforske byens små gader, og nyde en køretur med et lilleputtog til Ghoom og tilbage.

Dag 4: Darjeeling – Pelling: Fra Darjeeling by kører vi stejlt ned gennem områdets mange teplantager til Naya Bazar. Vi fortsætter langs Rangit floddalen til Legship, og så begynder vi at stige til Pelling. Undervejs besøger vi de fantastiske ruiner, som er tilbage efter Rabadantse, som var hovedstad i Sikkim i 17 århundrede. Rabadantse blev forladt som hovedstad, da der kom mange angreb fra Gurkhaerne fra Nepal. Vi ankommer til Pelling om eftermiddagen og tjekker ind i vores hotel. Pelling ligger på 2130 meters højde, og herfra er der en fantastisk udsigt til Kangchenjunga og andre bjergtinder i Himalaya.

Dag 5: Pelling og Pemayangtse: Om formiddagen besøger vi Pemayangtse kloster eller gompa. Pemayangtse klostret tilhører buddhismens Nyingmapa sekt og er en af de ældste gompaer i Sikkim. Det blev grundlagt af Lama Lhatsun Chempo. Lhatsun Chempos tredje reinkarnation byggede videre på det. Klosteret har mange uvurderlige thangka malerier og idoler.

Om eftermiddagen tager vi en gåtur på en lille times tid til Sangacholing klosteret.

Dag 6: Pelling – Yuksom: Vores første stop er ved den hellige Khecheopalri søen midt i en skov på vej til Yuksom. Lidt ovenover søen er Khecheopalri klosteret. Den dejlige lille by, Yuksom, var Sikkims første hovedstad. Historien siger at munken Lhatsun Chempo kom her fra Tibet, hvor Kangchenjunga viste ham vejen, og han mødte to andre munke i Yuksom. Her fandt de Phuntsog, som i følge Guru Rimpoches spådom skulle være Sikkims første Chogyal (Dharma konge). Ifølge Guru Rimpoches spådom skulle Sikkim også blive buddhistisk.

Dag 7: Yuksom – den første hovedstad: Efter en afslappet morgen besøger vi først stedet, hvor Sikkims første konge Chogyal Phuntsog Namgayal blev kronet som konge af de tre munke. Om eftermiddagen tager vi en gåtur til Dubdi gompa fra 1701, hvor der er statuer af de tre berømte lamaer. Aftenen er til at slappe af i.

Dag 8: Yuksom – Tashiding – Rabongla – Gangtok: Fra Yuksom kører vi ca. en halv times tid til Tashiding. Her besøger vi den historisk Tashiding gompa,som er beliggende på en kegleformet bjergtop. Her ligger også det berømte Thongwa Randol , som er Sikkims helligste chorten. Det siges, at en person, som kigger på Thongwa Randol, bliver renset for alle synder.

Efter Tashiding fortsætter turen ned til bunden af dalen, hvor vi krydser Rangit floden og køre op til en lille by ved Rabongla. Rabongla har en spektakulær beliggenhed med udsigt til flere gompaer som Pemayangtse, Tashiding, Ralang, Sangacholing og til Himalayas sneklædte tinder. Vi besøger Ralang Gompa og kører videre til Teesta floden ved Singtam og til Sikkims moderne hovedstad, Gangtok.

Dag 9: Gangtok og Rumtek kloster: Gangtok, som betyder bjergtop på sikkimesisk, er en moderne by med en hel masse cementbygninger, men også nogle fantastiske udsigter til Kangchenjunga. Om formiddagen tager vi turen til Rumtek Gompa og Dharma Chakra Center. Rumtek hører til buddhismens Kagyu sekt byggede af Gyalwa Karmapa Lama.

Den nuværende inkarnation af Gyawla Karmapa flygtede fra Tibet for nogle år siden, men han har ikke fået lov til at indtage sin plads i Rumtek af den indiske regering mest p.g.a. kinesisk pres. Men kampagnen for at bringe den nuværende Karmapa fra Dharamsala, hvor han har fået lov til at være efter sin flugt fra Tibet, til Rumtek i Sikkim fortsætter.

Om eftermiddagen besøger vi “Namgayal Institute of Tibetology”, hvor der er en interessant samling af billeder, statuer, thangkaer, mønter og bøger. Vi slutter turen med et besøg til Enchey gompa, hvorfra der er fine udsigter til Gangtok by og til bjergene. Om aftenen slapper vi af, nyder den sikkimesiske øl og de fantastiske udsigter til byen.

Dag 10: Gangtok – Kalimpong: Fra Gangtok kører vi ned til Ranipul floden. Så kører vi langs Teesta floden til Rangpo, som ligger på grænsen mellem delstaterne, Sikkim og West Bengal. Få kilometer efter Rangpo kører vi igen op til Kalimpong by. Kalimpong har historisk set været handelsby for handlende fra Tibet, Bhutan, Sikkim, Nepal og Bengal.

Det tempererede klima, de fine udsigter, de smukke klostre og den afslappede lillebys atmosfære gør Kalimpong til det ideelle sted at slappe af. Vi bor på det behagelige Himalayan Hotel, som stadig har en atmosfære fra kolonitiden i Indien.

Hotellet var familiehjem for David Macdonald, som var med på en britisk ekspedition til Tibet med Francis Younghusband i 1904. Senere blev David Macdonald britisk politisk officer med ansvar for Sikkim og relationerne mellem britisk Indien og Tibet. Han omdannede sit store familiehjem til Himalayan Hotel efter han blev pensioneret, og hotellet har været i Macdonald families eje siden. Hotellet har været hjem for mange Everest ekspeditioner fra Mallory og Irvines tid i 1920’erne til Edmund Hillary og Tenzing Norgay.

Dag 11: Kalimpong: Kalimpong ligger på en bjergkam med Rangit floden til en side og Reli floden til den anden. Vi bruger dagen på at udforske Kalimpong og omegn og måske besøge en af de mange berømte planteskoler. Kalimpong området er hjem for mange slags orkideeer og rododendron. Efter frokost kan vi udforske byens spændende basar område. Vi tager tillbage til Himalayan Hotel.

Dag 12: Kalimpong – Bagdogra – Delhi: Efter en afslappet morgen i Kalimpong og så kører vi 40 km til Bagdogra lufthavn og flyver tilbage til Delhi.

Dag 13: Sightseeing i Delhi

Dag 14: Danmark.

Pris Information:
Pris per person: 10.580 kr.
Prisen er baseret på dobbeltværelse i hotellerne.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavnen i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad og de fleste aftensmad.
 • 3. Al transport efter ankomst to Indien.
 • 4. Indenrigs flybillet Delhi – Bagdogra – Delhi.
 • 5. Alle entreer og rejse tilladelser.
 • 6. Engelsktalende lokal guide.
 • 7. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet:

 • 1. Flybillet fra Kastrup – Delhi t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og visumgebyr til Indien.
 • 4. Få måltider.
 • 5. Vaccinationer.
 • 6. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort

Se det på et større kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev