Rupshudalen Trek


Dette højt beliggende trek byder på mange pas på ca. 5000 meter i det østlige Ladakh på grænsen til Tibet, skønne skjulte dale med strømmende snoede bække, dejlige lejrpladser og smukke udsigter til saltsøer på sletterne, hvor nomaderne bor i hjemmevævede telte med deres flokke af pasmina, får og yak.

Man oplever hvordan livet eksisterer i de højere luftlag på Changthangs sletter. Selvom der er 7 pas på omkring 5000 meter er opstigningen til de fleste pas kort, da dalbunden ofte er på omkring 4500 meter. Når man først er akklimatiseret til højderne, er trekket en dejlig oplevelse i et næsten andet univers.

Man flyver til Leh, Ladakhs hovedstad. Fra Leh kører vi et par timer til en lille landsby Rumtse i øvre Indusdalen, hvorfra trekket starter. Trekket er placeret i Changthang i østlige del af Ladakh og slutter ved Korzok landsby ved store Tsomoriri søen.

Ladakh med os: Ladakh var næsten vores baghave, dengang vi boede i Himalaya med vores børn. Om sommeren når monsunregnen blev lidt lovlig kraftig, kørte vi til Ladakh, som bare lå et par bjergpas fra hvor vores hus. Her var der en skyfri himmel, dejlig sol og naturen var på sit flotteste. Over tiden er det blevet til utallige ture til Ladakh, og vi kender mange af disse steder og trekkingstier ud og ind. Vi har nogle af de mest professionelle Ladakh mandskaber og guides, og vi kender dem alle personligt. Vi er også selv guides på flere af turene. Læs mere Sommerferie på verdens tag

Dag to Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Med fly til Leh.
 • Dag 3: I Leh og omegnen.
 • Dag 4: Til Khardung La passet og tilbage.
 • Dag 5: Leh – Rumtse. Trekket begynder.
 • Dag 6: Rumtse – Kyamar. Trekket begynder.
 • Dag 7: Kyamar – Tisaling.
 • Dag 8: Tisaling – Pangunagu.
 • Dag 9: Pangunagu – Nuruchen.
 • Dag 10: Nuruchen – Rukchen Karu.
 • Dag 11: Rukchen Karu – Gyamalhoma.
 • Dag 12: Gyamalhoma – Korzok ved Tsomoriri søen.
 • Dag 13: Dag i Korzok.
 • Dag 14: Korzok – Leh. Trekket slutter.
 • Dag 15: I Leh.
 • Dag 16: Med fly til Delhi.
 • Dag 17: Sightseeing i Delhi og hjemrejse.
 • Dag 18: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1 til dag 4: Transfer til hotellet. Tidligt næste dag flyver vi fra Delhi til Leh. Det er en meget spændende flyvetur, hvor man flyver over hele bredden af Himalaya. Er sigtbarheden god, kan man se grønne dale, hvide gletsjere og mange af Himalayas højeste bjergtinder. Når man lander i Leh og kommer ud af flyet, kan man med det samme mærke den friske bjergluft og også, at der er ikke så meget af den. Indenfor 36 timer er man fløjet fra havets overflade til 3500 meters højde. Derfor er det vigtigt at tage den med ro i starten. Vores folk henter jer i lufthavnen og I indlogeres på et hyggeligt hotel. Dagen bruges til at slappe af i og til korte ture i byen. I de næste par dage tager vi på sightseeing i Indusdalen, og vi kører op til Khardung La, som med sine 5600 meter er verdens højeste bjergpas, man kan køre over. Efterhånden vænner man sig til højderne og gør sig klar til tage afsted på trekket. Det er forskelligt fra person til person, hvor hurtigt man tilpasser sig til den tynde bjergluft.

Dag 5: Leh – Rumtse: Vi starter turen med at køre 2 timer langs Indusfloden til Upshi. Undervejs besøger vi det fantastisk beliggende Thikse kloster. Efter Upshi forlader vi Indusfloden og kører ca. 1 time gennem små landsbyer til Rumtse, hvor vi slår trekkets først lejr.

Dag 6: Rumtse – Kyamar: Vi nyder en afslappet morgenmad i vores lejr. Hestemanden med sine pakheste kommer om morgenen og begynder at organisere bagage, udstyr mm til læsning på hestene. Vi begynder trekket og krydser en flod over broen og begynder at vandre i en side dal med en lille flod. Efter ca. 4 timers vandring kommer vi til vores lejr.

Dag 7: Kyamar – Kyamar La – Mandalchan La – Tisaling: I dag lægger vi ud med at krydse to pas på henholdsvis 5130 meter og 5220 meter. Vi begynder opstigningen fra Kyamar lejren til Kyamar La pas. Det går stejlt opad i en kortere periode, og så når vi toppen af Kyamar La. Herfra er der nogle dejlige udsigter til hvide snedækkede bjergtinder og til nogle utroligt flotte farvespil på bjergsiderne. Fra passet er der en kort nedstigning, før vi igen skal opad til Mandalchen La passet. Herefter fortsætter vi på toppen af bjergkammen. Landskabet her er helt anderledes, end hvad vi ellers har set indtil nu. I dag slår vi lejr i Tisaling, hvor der er en dejlig eng med et lille rislende vandløb. Fra vores lejr kan vi se mod Shingbuk La pas.

Dag 8: Tisaling – Shingbuk La – Pangunagu: Fra Tisaling går det stejlt opad til Shingbuk La toppen (5250 meter), og det er nok en af de stejleste stigninger på hele trekket. Det tager 2 til 3 timer at nå toppen af Shingbuk La. Lige under passet udfolder der sig et helt anderledes landskab med en bred grøn dal, runde farverige bjergtoppe, en dyb blå himmel og den blå og hvide saltsø Tso Kar i bunden af dalen. Her kan man ofte være heldig at se det tibetanske vild æsel, som kaldes Kyang. En langsom nedstigning, der tager ca. 3 timer, bringer os til Pangu Nagu, hvor der er en grøn oase med kildevand i et ellers ret tørt område. Her slår vi lejr.

Dag 9: Pangu Nagu – Nuruchen: En kort trekkingdag. Det meste af dagen følger vi den maleriske saltsø Tsokar, som med sine breder, der er hvide af salt, er en helt speciel oplevelse. Det lugter af saltvand, som om man går langs havet i 4500 meter højde, og man ser ænder, som lander og letter fra vandet. Vi spiser frokost ved søbredden, før vi fortsætter til en vinter-nomadelandsby, som hedder Nuruchen. Landsbyen er forladt om sommeren, da alle beboerne er gået med deres dyr til højere græsgange. I dag slår vi lejr ved en lille langsomt flydende flod i en grøn eng.

Dag 10: Nuruchen – Horlam Gonka – Rukchen Karu: Igen en kort trekkingdag, hvor vi krydser et “lille pas” Horlam Gonka over til den næste dal. Vi trekker gennem dalen, som går en lille smule opad til Rukchen Karu ved foden af Kyamayur La.

Dag 11: Rukchen Karu – Kyamayur La – Gyamabarma La – Gyamalhoma: I dag skal vi igen krydse to pas. Vi starter opstigning til Kyamayur La på 5440 meter. Det tager 2 til 3 timer at nå toppen af passet, hvorfra vi kan se Tso Kar saltsøen.

Fra passet går vi ned til en meget smuk dal. Vi går gennem dalen på 2-3 timer langs en bæk, som snor sig gennem dalen. Der er mange små blomster i dalen, hvor sommeren er meget kort. Efter frokost i dalen begynder vi at gå op mod Gyamabarma La på 5405 meter. Fra passet kan man se vores lejrplads i Gyama Lhoma, som er et stort område i dalbunden.

Dag 12: Gyamalhoma – Yalung Nyau La – Korzok: En langsomt stigning gennem en smuk dal med en lille bæk i midten bringer os til toppen af Yalung Nyau La på 5440 meter, som er trekkets sidste pas. Vi kan se den meget store sø Tsomoriri i dalen. Det tager ca. 4 timer at komme til søen.

Tsomoriri er en af de største søer i området. Den er ca. 30 km lang og 10 km bred, hvor den er bredest. Rundt omkring det dybblå vand er der brune bjerge og sneklædte tinder. Søen tiltrækker trækfugle helt fra Sibirien i Rusland om sommeren, og man kan se mange af dem på vandet. Ved søens bred ligger Korzok landsby, som er Rupshus tidligere hovedstad og en af de få permanent beboede landsbyer i Rupshu.

Dag 13: Korzok: Vi vil bruge dagen på at besøge Korzok klostret, udforske Korzok landsby og søens bredder.

Dag 14: Korzok – Somdo – Leh: I dag kører vi en kort tid langs søen, og derfra kører vi langsomt opad langs en lille bæk til Thatsang Karu søen. Efter en kørsel gennem et ørkenagtigt landskab kommer vi til Sumdo landsby. Herfra forsætter vi nedad og mod øst, indtil vi møder Indusfloden ved Mahe. Herfra drejer vi mod vest og kører langs Indusfloden til Leh.

Dag 15: Leh på egen hånd.

Dag 16: Med fly til Delhi: Vi tager flyet til Delhi tidligt om morgenen. Det er en helt fantastisk flot flyvetur, hvor vi kan se Himalayas sneklædte bjergtinder og gletsjere. Vi flyver over hele bredden af Himalaya og lander i Delhi tidligt på formiddagen. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 17: Sightseeing i Delhi: Sightseeing i Delhi om dagen og sent om aftenen kører vi tilbage til lufthaven og flyver til København.

Dag 18: Ankomst i Danmark.

Pris Information

Pris pr. person: Ved 4 personer: 12.840 kr. Ved 3 personer: 14.200 kr. Ved 2 personer: 17.280 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og 2 personer i telt. Ved 3 personer inkluderer prisen også et enkeltværelse.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavn i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Indien.
 • 4. Indenrigsflybillet Leh – Delhi.
 • 5. Alle entreer, trekking permits, rejse tilladelser, nationalpark gebyrer.
 • 6. Professionel engelsktalende guide.
 • 7. Fuld trekpakke med mad, kok, hjælpere, heste, sovetelte, luftmadrasser, isoleringsmadrasser, toilettelt.
 • 8. Bidrag til rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Kastrup – Delhi t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og Visumgebyr til Indien.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev