Rundt om Manaslu


Rundt om Manaslu Trekket er et af de mest spektakulære trek i Nepal. Her langt væk fra travle trekkingruter vandrer man langs bratte klipper og tordnende floder, forbi knejsende bjergtinder og gennem isolerede landsbyer.

Trekket er placeret i et sandt bjergparadis, som er stille, afsondret og næsten ubetrådt, og det er samtidig en stor kulturel oplevelse. Vi starter i Arughat og vandrer gennem den snævre Budhigandaki dal, hvor vi møder Gurung og Magar stammefolkene i deres landsbyer, hvor der er en interessant blanding af hinduisme og buddhisme. Som dagene går fortsætter vi gennem det fantastiske landskab langs lodrette klipper, over hængebroer og forbi vandfald, alt imens kulturen skifter og bliver mindre og mindre hinduistisk og mere og mere tibetansk. Til sidst er det ren tibetansk buddhisme, som styrer dagligdagen i nogle af disse mest afsidesliggende områder i Nepal.

Efter flere dage gennem en frodig snæver dal, hvor vi hele tiden går opad og nedad for at undgå lodrette klippesektioner, kommer vi frem til Lho landsby, og herfra ser vi det majestætiske 8153 meter høje Mount Manaslu. Fra nu af og op til Larkya La base camp følger de dragende og imponerende udsigter til Manaslu og Himalchuli os næsten hele tiden.

Så nærmer vi os Larkya La passet, og her mødes vi med et hav af bjergtinder og hængende gletsjere, som er med til at gøre denne paskrydsning til en af de mest spetakulære i Nepal. Efter Larkya La kommer vi til Bhimthang, og her drejer vi sydpå mod Dharapanis og Bhulbhules lavere højder. Fra Bhulbhule kører vi tilbage til Kathmandu.

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark/Norge.
 • Dag 2: Ankomst i Kathmandu.
 • Dag 3: Sightseeing i Kathmandu.
 • Dag 4: Køre fra Kathmandu til Arughat og til Suti Khola.
 • Dag 5: Suti Khola – Khorlabesi.Trekket starter.
 • Dag 6: Khorlabesi – Jagat.
 • Dag 7: Jagat – Philim/Ekle Bhatti.
 • Dag 8: Philim/Ekle Bhatti – Deng.
 • Dag 9: Deng- Namrung.
 • Dag 10: Namrung – Lho.
 • Dag 11: Lho – Samagaon.
 • Dag 12: I Samagaon. Besøg Pungyen Gompa.
 • Dag 13: Samagaon – Samdo.
 • Dag 14: Samdo – Larkya La base camp.
 • Dag 15: Larkya La base camp – Bimthang over Larkya La.
 • Dag 16: Bimthang – Dharapani.
 • Dag 17: Dharapani – Syange. Trekket slutter.
 • Dag 18: Fra Syange kører vi til Kathmandu.
 • Dag 19: I Kathmandu.
 • Dag 20: I Kathmandu og hjemrejse.
 • Dag 21: Ankomst i Danmark/Norge.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1: Afrejse fra København/Oslo.

Dag 2: Ankomst i Kathmandu i Nepal: Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til et behageligt centralt beliggende hotel i Thamel i Kathmandu. Vi bruger kun gode velafprøvede kvalitetshoteller i Kathmandu.

Dag 3: I Kathmandu: I Kathmandu bor vi i Thamel, som med sin mange små gader, butikker og restauranter er det mest spændende område i hele Kathmandu. Vi laver en kort sightseeing i byen, hvor vi først besøger Pashupatinath templet, som er Nepals helligste hindutempel. Templet er dedikeret til Lord Shiva i sin inkarnation som “dyrenes konge”. Den nuværende tempelbygning er fra det 16. århundrede, men selve templets eksistens går tilbage til det 3 århundrede.

Senere besøger vi Boudhanath, som er en af verdens største stupaer og et af Nepals helligste buddistiske steder. Det er et urgammelt helligt sted for tibetanerne, og lang tid før, Kathmandu eksisterede, ofrede tibetanske handelsmænd deres respekt her på vej frem og tilbage ad den vigtigste handelsrute, der gik her forbi. Da tibetanske flygtninge ankom til Nepal valgte de at bosætte sig i nærheden af Boudhanath. Resultatet er mange klostre og en meget speciel atmosfære. Efter sightseeing kommer vi tilbage til vores hotel. Resten af dagen bruges til at udforske byens spændende gader. Kathmandu ligger på ca. 1350 meters højde.

Dag 4: Kathmandu – Arughat – Suti Khola: Om morgenen kører vi vestpå fra Kathmandu, og mens vi kører, kan vi ikke undgå at lægge mærke til, hvor stor Kathmandu by faktisk er. Efter et utal af veje og markeder kommer vi ud af Kathmandu, og herfra går det opad til toppen af en af de mange bjergkamme, som omgiver Kathmandudalen. Vi kører på den “store” vej som forbinder Kathmandu med Delhi og Indien. Fra bjergkammen kører vi nedad gennem et væld af sving, til vi møder den store Trisuliflod, som kommer strømmende langt væk fra det tibetanske højland. Vi kører et stykke tid mod vest langs Trisulifloden, før vi krydser den til den anden side, hvor vi kører nordpå til en myldrende lille by, som hedder Arughat og ligger ved Burhi Gandakifloden. Vi krydser Budhi Gandakifloden og begynder at køre nordpå langs floden og gennem marker tilsåede med hirse og majs. Vi kører gennem Arkhet Bazar, Kuerepani til Suti Khola, hvor vi overnætter i et tehus.

Dag 5: Suti Khola – Khorlabesi: Vi fortsætter langs Bhudi Gandakidalen. Stien er nærmest hugget ud af de stejle klippesider, og der er nogle flotte udsigter til en masse vandfald. Vi går videre opad gennem marker og forbi huse i Lapubesi landsbyen, og over Nauli Khola vandfaldet til landsbyerne Khanibesi og MachhaKhola. Efter Machhakhola krydser vi Uchetbang Khola til Khorlabesi landsbyen over en hængebro, hvor vi overnætter.

Dag 6: Khorlabesi – Jagat: Lidt efter Khorlabesi er der nogle flotte udsigter til det 7422 meter Ganesh Himal mod nordvest. Vi går flere gange opad og nedad over sidebjergkammene til Tatopani, hvor vi krydser Budhi Gandaki floden til højre (øst) side. Vi forsætter gennem Dobhan og Yaruphant landsbyerne og krydser Yaru Khola floden over en 93 meter lang hængebro. Så krydser vi Budhi Gandaki til venstre side (vest). Efter en lille opstigning fra floden kommer vi forbi nogle små marker og nogle få huse i nærheden af floden. Herfra stiger vi ca. 100 meter op til den flotte Jagat landsby.

Dag 7: Jagat – Philim/Ekle Bhatti: Efter Jagat krydser vi Baru Kholafloden til Salleri landsby, som ligger i nærheden af floden i den snævre dal. Turen fortsætter langs bjergskråningerne til landsbyerne Setibas og Ghatta Khola, hvor vi krydser Budhi Gandaki floden til østsiden. Så kommer der en opstigning på ca. 150 meter til Philim landsby og derfra går vi videre til Ekle Bhatti.

Dag 8: Philim/Ekle Bhatti – Deng: Efter Philim fortsætter vi gennem et par små landsbyer, før stien går ind gennem en slugt. Floden bruser dybt nede i slugten, og vi vandrer videre gennem grøn nåletræsskov med udsigter til lodrette bare klipper på den anden side af floden. Efter ca. et par timer møder vi Siyar Kholafloden fra øst. Her går der en vej mod øst ind i Tsumdalen, men vi krydser Budhi Gandaki floden mod vest ved Gampul og fortsætter ad stien til vores tehus i Deng landsbyen.

Dag 9: Deng – Namrung: Floden skifter langsomt retning mod vest. Efter Deng landsby krydser vi floden og går op til Rana landsbyen og derfra til Bihi. Fra Bihi vandrer vi videre gennem dalen forbi Ghap landsby til vores tehus i Namrung. I Namrung er der en politi checkpost, hvor vores trekkingtilladelse bliver kontrolleret, mens vi nyder de fine udsigter til Ganesh Himals glitrende bjergtinder.

Dag 10: Namrung – Lho: Dalen er nu blevet bredere i bunden, befolkningen ser mere og mere tibetansk ud, og udsigterne bliver mere og mere storslåede. Lidt efter Lihi landsby er der en sti, som går mod syd til Himalchuli base camp, og her kan man se det 7893 meter høje imponerende Himalchuli. Efter Lihi krydser vi Hinang Khola floden og kommer frem til marker og huse ved Sho landsbyen, hvorfra vi for første gang mødes med udsigten til det 8163 meter høje Manaslu. Herfra går vi videre til Lho, hvor der er et fantastisk landskab, domineret af det knejsende Manaslu (Manaslu North).

Dag 11: Lho – Samagaon: Fra Lho går vi ned til en lille flod, som vi følger gennem en lille sidedal med en pragtfuld skov til Shyala landsbyen. Fra Shyala til Samagaon kan vi nyde synet af et væld af bjergtinder. Vi har Himalchuli og Ngaadi Chuli mod venstre, Manaslu lige foran os, og bagved os knejser Ganesh Himals bjergtinder.

Dag 12: Hviledag i Samagaon: Samagaons beboere er af tibetansk afstamning. Samagon landsby ligger ved foden af Manaslu, og for enden af landsbyen ligger Sama klosteret, som vi besøger om morgenen. Efter morgenmaden går vi en længere tur til Pungyen Gompa (kloster) og nyder udsigter til Pungyen gletsjer. Vi oplever også dagligdagen i landsbyen, som den leves i andre små landsbyer overalt i Himalaya.

Dag 13: Samagaon – Samdo: Fra Samagaon går vi ned til Budhi Gandaki floden, som nu igen flyder fra nord til syd, som den gjorde, indtil vi kom til Bihi. Det er en let dag, hvor vi går gennem små enebærbuske og birkeskov. Vi kommer forbi mange hellige manevægge med det buddhistiske mantra “Om Mani Padme Hum”, som betyder ”Juvel i en lotusblomst”. Området som vi nu befinder os i kaldes Kermo Kharka. Vi følger stien på et plateau langs floden og derfra ned til floden, hvorefter vi går stejlt opad på den anden side mellem to floder. Ved slutningen af opstigningen kan vi se Samdo landsby på en flad slette. Vi fortsætter hen over sletten til landsbyen, mens vi ser den 7893 meter høje Himalchuli bjergtinde glimte i horisonten mod syd.

Dag 14: Samdo – Larkya La base camp: Vi vandrer videre fra Samdo forbi landsbyens marker til en sideflod, hvorfra vi går let opad gennem et alpint landskab med nogle betagende udsigter til Manaslu North og andre høje bjergtinder. Senere kommer vi gennem et område, som er dækket med små enebærbuske og forbi et område med jordskred og frem til en lille flod. Herfra går det næsten fladt og lidt opad gennem en bred dal, indtil vi kan se Larkya gletsjer. Vi kommer frem til Larkya Phedi, som også bliver kaldt Dharamsala, hvor vi overnatter.

Dag 15: Larkya La base camp – Bimthang: Opstigning til Larkya La passet er ikke hård efter Himalaya standard, men den skal heller ikke undervurderes. Vi følger langsomt Larkya gletsjermorænen opad. Undervejs kommer vi forbi en gletsjersø, hvor vi kan se en kæmpe gletsjer glide nedad fra syd. Herfra går vi til selve gletsjermorænen, indtil en stejl stigning bringer os til Larkya La passet på 5135 meter. Det tager 4 til 5 timer at nå toppen af passet fra basecamp. Fra passet er der udsigt til det massive Annapurna II og til Himlung Himal, Cheo Himal og Gyaji Kung. Fra passet skal vi gå langt langt ned over nogle stejle skråninger, over løse sten og senere gennem nogle smukke enge og tehuse i Bimthang. Det er en lang dag, og man er godt træt, men også meget tilfreds, efter dagens udfordringer og oplevelser.

Dag 16: Bimthang – Dharapani: Trekket fortsætter gennem rododendronskov i Yak Kharka til Dudh Kholafloden. Vi kommer gennem Karche, Gho og Tilije landsbyerne og frem til Dharapani. I dag har vi også en lang trekdag med et stort fald i højden fra ca. 3300 meter i Bimthang til 1950 meter i Dharapani. Vi overnatter i Dharapani Dharapani i en hyggelig tehus.

Dag 17: Dharapani – Jagat: I Dharapani møder Dudh Kholafloden, som vi har fulgt, Marsyandifloden og vores sti møder en større sti, som nu er en jeepvej mod Chame og videre i Annapurnaregionen. Vi vandrer nedad langs floden til Jagat.

Dag 18: Syange til Kathmandu: Vi følger Marsyandgifloden gennem en slugt til Syange, hvor vi møder vores biler. Vores fantastiske trek rundt om Manaslu slutter her. Vi kører sydpå fra Bhulbhule til Besi Sahar og videre til Dumre Bazar, hvor vi møder en større vej som forbinder Pokhara med Kathmandu. Vi kører fortsat langs Marsyangdifloden til Mugling, hvor Maryangdifloden møder Trisulifloden. Herfra kører vi øst på til Kathmandu.

Dag 19: Kathmandu: Dagen bruger vi i Kathamandu. Der kan også organiseres en tur til Bhakatpur, som tidligere (14 århundrede) var Nepals hovedstad under Malla kongernes dynasti. Bhakatpur er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er kendt for spændende kultur, templer og masser af kunstværk med træ, metal og sten.

Dag 20: Hjemrejse: Sidste dag i Kathmandu. I centrum af byen er der mange butikker som sælger tasker, jakker og andet grej i god kvalitet og ret billigt. Der er også flere spændende bogbutikker. Man kan bruge tiden til at købe små ting, gaver og souvenirs eller til bare at nyde byen inden vi tager flyet til Danmark.

Dag 21: Ankomst i Danmark/Norge.

Pris Information

Pris per person: Ved 2 personer 12.980 kr. pr. person. Ved 4 personer 10.460 kr. pr. person.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og tehuse.

Prisen inkluderer:

 • 1. Transfer til og fra lufthavn i Kathmandu.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Alle ophold i lodges/tehuse på trekket uden måltider.
 • 4. Al transport efter ankomst til Nepal og i flg. rejseplanen.
 • 5. Manaslu conservation fee.
 • 6. Annapurna conservation fee.
 • 7. Speciel Manaslu permit.
 • 8. TIMS kort.
 • 9. Alle forsikringer for bærere og guide.
 • 10. Engelsktalende guide.
 • 11. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet København – Kathmandu t/r.
 • 1. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 2. Mad på trekket. Beregn 180 – 200 kr. pr. dag.
 • 3. Visum og visumgebyr til Nepal.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort

Vis Rundt om Manaslu på et større kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev