Markhadalen


Markhadalen ligger i Hemis National Park i Ladakh i det Nordindien. Markhafloden flyder gennem dalen, og der er nogle pragtfulde stier på bjergskråningerne og i dalbunden. Vi krydser tre bjergpas, som er pyntet på toppen med multifarvede bedeflag, som blafrer i vinden. Landskabet skifter fra snævre dale til åbne sletter og sommergræsgange, hvor Markhadalens beboere passer deres husdyr om sommeren. Vi overnatter på flotte lejrpladser i nærheden af små maleriske landsbyer og på vidunderlige sletter i højfjeldet.

Vi starter vores trek fra Stok landsbyen, som ligger ca. 16 km fra Leh, og hvor efterkommere af Ladakhs kongefamilie har deres residens. På trekket krydser vi tre bjergpas på 4900, 4950 0g 5250 meters højde, og udover det dejlige lokale liv, nyder vi nogle af de mest pragtfulde bjerglandskaber og naturområder.

Efter første pas kommer vi ind i en lille dal, som hedder Rumbakdalen og er kendt for sneleoparder. Faktisk så en af vores grupper sneleoparder her for to år siden. Men når det er sagt, er sneleopard et meget sky dyr, og det er meget sjældent, at man ser den i nærheden af bjergstierne.

Efter det andet pas kommer vi ind i Markhadalen og dens fredfyldte landsbyer. Efter flere klassiske vandringsdage krydser vi ind i en af Indusdalens sidedale til Shang Sumdo landsby, hvor selve trekket slutter Herfra kører vi ca. 2 timer i bilen til Leh. Undervejs besøger vi Hemis kloster, som er et af de berømteste buddhistiske klostre i Ladakh.

Markha dalen er et af de mest populære trek i Ladakh.

Ladakh med os: Ladakh var næsten vores baghave, dengang vi boede i Himalaya med vores børn. Om sommeren når monsunregnen blev lidt lovlig kraftig, kørte vi til Ladakh, som bare lå et par bjergpas fra hvor vores hus. Her var der en skyfri himmel, dejlig sol og naturen var på sit flotteste. Over tiden er det blevet til utallige ture til Ladakh, og vi kender mange af disse steder og trekkingstier ud og ind. Vi har nogle af de mest professionelle Ladakh mandskaber og guides, og vi kender dem alle personligt. Vi er også selv guides på flere af turene. Læs mere Sommerferie på verdens tag

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Med indenrigsfly til Leh.
 • Dag 3: I Leh.
 • Dag 4: Kardung La passet og tilbage til Leh.
 • Dag 5: Leh – Stok – Changmachen. Trek starter.
 • Dag 6: Changmachen – Stok La base.
 • Dag 7: Stok La base – Rumbak.
 • Dag 8: Rumbak – Gandha La base.
 • Dag 9: Gandha La base – Shingo.
 • Dag 10: Shingo – Skiu.
 • Dag 11: Skiu – Markha.
 • Dag 12: Markha – Thajungtse.
 • Dag 13: Thajungtse – Nimaling.
 • Dag 14: Nimaling – Shang Sumdo.
 • Dag 15: Shang Sumdo – Leh. Trek slutter.
 • Dag 16: I Leh.
 • Dag 17: Med fly til Delhi.
 • Dag 18: Sightseeing i Delhi og hjemrejse.
 • Dag 19: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1 til dag 5: Afrejse fra Danmark, ankomst i Delhi i Indien: Transfer til hotellet. Tidligt næste dag flyver vi fra Delhi til Leh. Det er en meget spændende flyvetur, hvor man flyver over hele bredden af Himalaya. Er sigtbarheden god, kan man se grønne dale, hvide gletsjere og mange af Himalayas højeste bjergtinder. Når man lander i Leh og kommer ud af flyet, kan man med det samme mærke den friske bjergluft og også, at der er ikke så meget af den. Indenfor 36 timer er man fløjet fra havets overflade til 3500 meters højde. Derfor er det vigtigt at tage den med ro i starten. Vores folk henter jer i lufthavnen og I indlogeres på et hyggeligt hotel. Dagen bruges til at slappe af i og til korte ture i byen. I de næste par dage tager vi på sightseeing i Indusdalen, og vi kører op til Khardung La, som med sine 5600 meter er verdens højeste bjergpas, man kan køre over. Efterhånden vænner man sig til højderne og gør sig klar til tage af sted på trekket. Det er forskelligt fra person til person, hvor hurtigt man tilpasser sig til den tynde bjergluft.

Dag 5: Leh – Stok – Changmachen: Vi starter vores trek med at køre en kort afstand i biler til Stok landsby. Stok landsby er kendt for Stok paladset, som er residens for den tidligere kongefamilie i Ladakh. Her er der også et museum, hvor genstande fra gamle dage er udstillet. I Stok møder vi vores heste, som skal bære bagagen og udstyr, mad mm. på trekket. Fra Stok begynder vi vores trek langs Stokfloden. Det er en kort tur i dag på ca. 3 timer. Stien fortsætter langsomt opad det meste af tiden (der er dog en kort stejl stigning) til en lille lejrplads oven over floden.

Dag 6: Changmachen – Stok La base: Fra Changmachen fortsætter stien langs floden. Efter kort tid drejer vi ind i en snæver sidedal. Så begynder stigningen op til Stok La passet. Vi fortsætter opad i ca. 2 timer, før vi kommer til basecampen, hvorfra vi skal over Stok La passet næste dag. Her i lejren ser man nogle gange store flokke af vilde får, som hedder Bharal eller blue sheep.

Dag 7: Over Stok La til Rumbak: Stigningen op til passet er meget stejl, og det tager 2 til 3 timer at nå toppen af passet. Allerede efter 1 time kan man se stien, som leder op til toppen og bedeflag, som blafrer i vinden på passet. Fra toppen kan man se en lille grøn plet i bunden af dalen mod vest, som er Rumbak landsbyens marker. Nedstigningen fra passet er også meget stejl i starten. Senere går man langsomt nedad til Rumbak landsbyen og til en flot lejrplads længere nede efter landsbyen.

Dag 8: Rumbak – Yurutse – Gandha La base: Fra Rumbak fortsætter stien opad langs Ganda La floden til den lille landsby Yurutse, som kun består af et stort hus. Herfra er der ikke langt til Ganda La base camp, hvor vi slår lejr. Fra lejren er der nogle imponerende udsigter til Stok Kangri bjergtinden, der er 6153 meter høj.

Dag 9: Gandha La base – Shingo: Efter en solid morgenmad begynder vi opstigningen til Ganda La passet på 4950 meter. Det er trekkets andet pas, så vi vil se os omkring og nyde de flotte udsigter og tage en pause her og der. Det tager 2 til 3 timer at nå toppen af Ganda La passet, hvorfra der er nogle helt fantastiske panoramaudsigter til alle sider. Fra passet går stien videre ned til Shingo landsby og vores lejrplads.

Dag 10: Shingo – Skiu: Shingo til Skiu er en kort trekdag på ca. 3 timer. Vi fortsætter ned gennem en slugt med pilebuske, hvor der ofte er chakor fasaner, og videre til Skiu landsby, hvor der er nogle ruiner af et ældgammelt slot. Fra Skiu går vi et lille stykke videre langs Markhafloden til en flot lejrplads. Her kan man hvile sig og nyde en øl, hvis man har lyst.

Dag 11: Skiu – Markha: I dag er en lang dag, hvor vi kan nyde nogle pragtfulde udsigter til de mangefarvede klipper og bjerge, som er så typiske for Ladakh. Vi skal gennem pile og poppellunde i dalbunden og forbi skønne blomstrende vildroser og små idylliske landsbyer. Efter vores frokost i landsbyen Sara kommer vi til Chalak landsby, og herfra fortsætter vi på venstre side af Markhafloden. Sidst på dagen krydser vi Markhafloden et sted, hvor vandet flyder langsomt og bredt. Herfra er der ikke langt til lejren, hvor der er flere valgmuligheder, for hvor man kan placere sit telt. Markha landsby er den største landsby (ligger på den anden side af floden og højere op fra lejrpladsen) i Markhadalen, og den er i typisk Ladakhi stil. Der er også en lille gompa.

Dag 12: Markha – Thujungtse: En anden klassisk trekkingdag. Vi begynder dagen med at gå igennem Markha landsby. Vores sti går langs bjergskråninger med flotte udsigter ned til dalen. Langt forude kan vi se sneen på den majestætiske Kang Yatse bjergtinde på 6400 meter glimte i solen, mens bjerget fylder horisonten. Vi krydser Markhafloden to gange lige efter hinanden, inden vi kommer til Umlung landsby, der som de andre landsbyer er omgivet af marker, legende børn om sommeren og et par tehuse. Herfra kan man tage på et andet vildt spændende trek over Rubrang La og Charchar La med hel del flodkrydsninger (faktisk er der 108 flodkrydsninger) til det gamle Zangala kongerige i Zanskar. Men vi forsætter langs Markhafloden til den maleriske Hankar landsby med får, huse og ruiner af et gammelt slot. Hankar er mødested for to floder og to trekkingruter. Mod sydvest ligger et spændende nomadeområde, som hedder Kharnak, og mod vest ligger Nimalings kæmpestore sommergræsningsområder. Vi slår lejr ved Thujungtse, som ligger ca. 2 timer væk fra Hankar landsbyen.

Dag 13: Thujungtse – Nimaling: I dag er en kort dag. Vi følger stien til Nimaling, der går langs mange buddhistiske mani stenvægge og forbi hyrdernes telte. Vi kan klare dagens tur på ca. 3 timer. I Nimaling er der en flot lejr i en bred dal, og en lille flod flyder langsomt i midten. Vi bruger resten af dagen til at slappe af i eller gå nogle korte ture. Man kan ofte se flokke af vilde får i Nimaling.

Dag 14: Nimaling – Gongamaru La – Shang Sumdo: Fra sletterne i Nimaling krydser vi Nimaling Chu floden og begynder vores stigning op til Gongamaru La passet. Gongamaru La er med sine 5250 meters højde det højeste pas på trekket. Fra toppen af passet er der udsigt til de østlige Karakoram bjerge mod nord og Kang Yatse mod syd. Fra passet går det stejlt ned til Lhartse og til hyrdeområder i Chuskirmo og Chukdo. Vi slår lejr i Shang Sumdo.

Dag 15: Shang Sumdo – Martselang – Hemis – Leh. Vores bil kommer i Shang Sumdo for at køre os til Leh. Vi besøger Hemis klostret, før vi kommer til Leh om eftermiddagen.

Dag 16: Leh på egen hånd.

Dag 17: Med fly til Delhi: Vi tager flyet til Delhi tidligt om morgenen. Det er en helt fantastisk flot flyvetur, hvor vi kan se Himalayas mange bjergtinder og gletschere. Vi flyver over hele bredden af Himalaya og lander i Delhi tidligt på formiddagen. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 18: Sightseeing i Delhi: Delhi har mange seværdigheder. Vi begynder turen med at besøge Rajghat, som er Mahatama Gandhi’s mindesmærke. Herfra kommer vi tilbage til den gamle Delhi by, hvor vi tager en tur gennem Red Fort, der blev bygget af moghulerne i deres storheds tid. Turen fortsætter forbi India Gate. Om eftermiddagen ser vi Qutub Minar, som med sin 72,5 meter er den højeste minaret i verden. Vi kommer til Lotus templet, som er Bahai religionens flotte tempel. Sidst på eftermiddag kommer vi til Humayun’s gravsted, som er et spektakulært Mogul Monument. Det imponerende monumentet er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det står majestætisk i en stor have. Om aftenen kører vi til Delhi lufthavn og flyver tilbage til Danmark.

Dag 19: Ankomst i Danmark.

Pris Information
Pris pr. person: Ved 4 personer: 11.840 kr. Ved 3 personer: 12.880 kr. Ved 2 personer: 15.280 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og 2 personer i telt. Ved 3 personer inkluderer prisen også et enkeltværelse.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavn i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Indien.
 • 4. Indenrigs flybillet Delhi – Leh t/r.
 • 5. Alle entreer, trekkingtilladelser, rejsetilladelser, nationalpark gebyrer.
 • 6. Engelsktalende lokal guide.
 • 7. Fuld trekpakke med mad, kok, hjælpere, heste, sovetelte, luftmadrasser, isoleringsmadrasser, toilettelt.
 • 8. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Kastrup – Delhi t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og visumgebyr til Indien.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev