Likir Temisgam Trek


Likir Temisgam trek kaldes også Sham trek, da trekket ligger i Sham regionen i den nedre Indusdal vest for Leh. Det er en af de letteste trekkingture i Ladakh. Man holder sig godt under 4000 meters højde i nærheden af små hyggelige landsbyer, og etaperne er korte. På trekket overnatter man normalt i lokale Ladakhi-hjem. Man kan også vælge at rejse med fuldt trekkingudstyr som sovetelt, køkkentelt, spisetelt mm.

Selv om trekket er i let kategori, oplever man Ladakhs overvældende smukke natur. I juli og august er det højsommer i Ladakh, og naturen er på sit flotteste. Sommeren i Ladakh er kendt for behagelige varme dage med en dybblå himmel. Det regner meget lidt, og naturen og landbruget er helt afhængig af smeltevand fra fjernt og nærliggende gletschere. Bjergsiderne er bare og golde, men lige så snart man kommer ind i dalene, hvor små floder og bække flyder, er der dejligt frodigt med pile og abrikostræer, bygmarker og vilde blomster.

Trekket starter fra Likir landsby ca. 1 times kørsel fra hovedstaden Leh. Man går ad pæne stier over små pas til landsbyerne Yantang, Hemis Shukpachen, Ang og Temisgam. Undervejs besøger man buddhistiske klostre som Likir og Rizong. Trekket slutter i landsbyen Temisgam, hvorfra en smuk biltur til Lamayuru, som er et af Ladakhs største og mest kendte klostre, venter. På vej tilbage til Leh besøger man endnu et kendt buddhistisk kloster, som hedder Alchi. Man kan vælge at overnatte hos lokale familier eller i eget telt med hele arrangementet af sovetelt, spisetelt, køkkentelt osv.

Trekket kan gennemføres næsten hele året, da de lave bjergpas altid er åbne, og man er i beboede områder. Bedste tid er dog fra juni til september.

Ladakh med os: Ladakh var næsten vores baghave, dengang vi boede i Himalaya med vores børn. Om sommeren når monsunregnen blev lidt lovlig kraftig, kørte vi til Ladakh, som bare lå et par bjergpas fra hvor vores hus. Her var der en skyfri himmel, dejlig sol og naturen var på sit flotteste. Over tiden er det blevet til utallige ture til Ladakh, og vi kender mange af disse steder og trekkingstier ud og ind. Vi har nogle af de mest professionelle Ladakh mandskaber og guides, og vi kender dem alle personligt. Vi er også selv guides på flere af turene. Læs mere Sommerferie på verdens tag

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Med fly til Leh, Ladakhs hovedstad.
 • Dag 3: I Leh.
 • Dag 4: Sightseeing i Leh oh Indusdalen. Klostrer og markeder.
 • Dag 5: Leh – Likir – Yangtang. Trekket starter.
 • Dag 6: Yangtang – Rizong – Yangtang.
 • Dag 7: Yangtang – Hemis Shukpachen.
 • Dag 8: Hemis Shukpachen – Temisgam. Trekket slutter.
 • Dag 9: Temisgam – Lamayuru.
 • Dag 10: Lamayuru – Leh.
 • Dag 11: I Leh.
 • Dag 12: Med fly til Delhi.
 • Dag 13: Sightseeing i Delhi og hjemrejse.
 • Dag 14: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1 til dag 4: Afrejse fra Danmark, ankomst i Delhi i Indien. Transfer til hotellet. Tidligt næste dag flyver vi fra Delhi til Leh. Det er en meget spændende flyvetur, hvor man flyver over hele bredden af Himalaya. Er sigtbarheden god, kan man se grønne dale, hvide gletsjere og mange af Himalayas højeste bjergtinder. Når man lander i Leh og kommer ud af flyet, kan man med det samme mærke den friske bjergluft og også, at der er ikke så meget af den. Indenfor 36 timer er man fløjet fra havets overflade til 3500 meters højde. Derfor er det vigtigt at tage den med ro i starten. Vores folk henter jer i lufthavnen og I indlogeres på et hyggeligt hotel. Dagen bruges til at slappe af i og til korte ture i byen. I de næste par dage tager vi på sightseeing i Indusdalen, og vi kører op til Khardung La, som med sine 5600 meter er verdens højeste bjergpas, man kan køre over. Efterhånden vænner man sig til højderne og gør sig klar til tage afsted på trekket. Det er forskelligt fra person til person, hvor hurtigt man tilpasser sig til den tynde bjergluft.

Dag 5: Leh – Likir – Yangtang: En kort biltur bringer os til Likir, hvorfra trekket starter. Vi begynder med at gå i vestlig retning og krydser Phobe La passet på ca. 3570 meter. Vi går videre ned til Sumdo landsby, der med sine grønne marker og træer og gurglende vandløb, gør en glad efter hele dagen i den varme sol.

Stien fortsætter gennem en slugt i et fuldstændigt overvældende ørkenagtigt landskab til dagens andet pas Charatse La på ca. 3650 meter. Når man kigger sig omkring, ser man Ladakh fra sin bedste side med mørk blå himmel, golde klipper og nøgne bjergskråninger. Midt i det hele ligger den maleriske, landsby Yangtang omgivet af grønne bølgende bygmarker, som vil forsyne landsbyen med tsampa (ristet malet byg) og chhang (en slags brændevin lavet på byg) gennem de hårde kolde vintermåneder. Overnatning i homestay eller telt.

Dag 6: Yangtang – Rizong – Yangtang: Efter morgenmaden begynder vi at gå langs Wuleh Tokpo floden. Om sommeren er der meget arbejde i markerne i Ladakh, og vi oplever, hvordan folk er ude og vande og luge deres små marker. Der er små abrikosplantager på vejen til Ridzong klosteret. Et besøg til klostret er altid en åndelig oplevelse. Man kan let komme til at tro, at alle disse gompaer (klostre) ligner hinanden, men der er forskel på stemningen fra gompa til gompa. Kommer man, når der er Puja om morgenen eller aftenen, er stemningen ubeskrivelig intens. Om eftermiddagen tager vi tilbage til Yangtang.

Dag 7: Yangtang – Hemis Shukpachen: En kort etape på ca. 3 timer tager os fra Yantang til Hemis Shukpachen. Fra Yangtang landsbyen går vi lidt ned til Wuleh Tokpo floden, krydser den og begynder en kort opstigning til Tsermanchen La passet på 3750 meter. Fra passet kan vi se landsbyen. Hemis Shukpachen er en typisk Ladakh landsby med bygmarker, små cedertræer (hvorfra landsbyen får sit navn), abrikos- og pilelunde og rislende vandløb. Eftermiddagen bruges til at opleve livet i landsbyen. Overnatning i homestay eller telt.

Dag 8: Hemis Shukpachen – Ang -Temisgam: Fra Hemis Shukpachen trekker vi videre langs små vandingskanaler langs markerne. En kort og let opstigning bringer os til toppen af en Mabtek La passet på 3750 meter. Fra passet går vi ned i en lille dal, før vi igen går opad i ca. 1 time til en bjergekam, hvorfra stien går ned gennem en lille slugt og lige pludselig kan vi se Ang landsby gennem slugten. Fra Ang fortsætter vi ned til Temisgam landsbyen. Trekket slutter her. Overnatning i homestay eller telt.

Dag 9: Temisgam til Lamayuru: Fra Temisgam kører vi ned til Indusfloden, som vi følger en kort tid frem til et lille sted, der hedder Khaltse. Her er der et politi checkpost, hvor vi skal vise vores pas. Så forlader vi Indusfloden og kører op gennem en meget snæver dal og et dramatisk landskab til Lamayuru, som er et af Ladakhs største klostre. Overnatning i Lamayuru i hotel.

Dag 10: Lamayuru-Alchi -Leh: Besøg til Lamayuru kloster om morgenen og tilbage til Leh i bil. Undervejs besøg til Alchi kloster.

Dag 11: I Leh: Leh på egen hånd.

Dag 12: Med fly til Delhi: Vi tager flyet til Delhi tidligt om morgenen. Det er en helt fantastisk flot flyvetur, hvor vi kan se Himalayas sneklædte bjergtinder og gletsjere. Vi flyver over hele bredden af Himalaya og lander i Delhi tidligt på formiddagen. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 13: Sightseeing i Delhi: Delhi er på alle måder en millionby. Der er et vældigt leben og ved første øjekast, kan alt synes kaotisk, men giver man sig lidt tid, opdager man, at den har sin helt egen orden. Delhi har mange seværdigheder. Vi begynder turen med at besøge Rajghat, som er Mahatama Gandhi’s mindemærke. Herfra kommer vi tilbage til den gamle Delhi by, hvor vi tager en tur gennem Red Fort, der blev bygget af moghulerne i deres storhedstid. Turen fortsætter forbi India Gate. Om eftermiddagen ser vi Qutub Minar, som med sin 72,5 meter er den højeste minaret i verden. Vi kommer til Lotus templet, som er Bahai religionens flotte tempel. Sidst på eftermiddag kommer vi til et spektakulært Moghul Monument, som hedder Humanyuns Tomb. Tomben står majestætisk i en stor have og er meget imponerende. Det er et UNESCO world heritage site. Om aftenen kører vi til Delhi lufthavn og flyver tilbage til Danmark.

Dag 14: Ankomst til Danmark.

Pris information
Pris pr. person: Ved 4 personer: 8.800 kr. Ved 3 personer: 10.800 kr. Ved 2 personer: 11.880 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og gæstehuse/tehuse. Ved 3 personer inkluderer prisen også et enkeltværelse.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavn i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Indien.
 • 4. Indenrigsfly Delhi – Leh t/r.
 • 5. Alle entreer, trekking permits, rejse tilladelser, nationalpark gebyrer.
 • 6. Lokale engelsktalende guide.
 • 7. Fuld trekpakke med alle måltider. Overnatning i lokale gæstehuse/tehuse.
 • 8. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Kastrup – Delhi t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og visumgebyr til Indien.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev