Langtang Gosaikunda Chisopani Trek


Langt væk og stik nord for Kathmandu ligger Langtang National Park – et vidunderligt naturskønt område, som grænser op til Tibet mod nord, mens Manaslu og Gauri Shankar bjergene knejser mod øst og vest.

Langtang er kendt for nogle af de meste pragtfulde trekkingstier i hele Nepal, og det repræsenterer Tamang folkenes landsbyer og deres spændende buddhistiske kultur. En trekkingtur her byder på nogle fantastiske indbydende trekkingdage med en god blanding af stejle stigninger og flade stier gennem en varieret natur.

Efter nogle dage i Langtang vandrer vi op mod Gosaikunda, som er et helligt sted dedikeret til Hinduguden Shiva og hans kone Gauri. Der er mange smukke søer i området, og der er flere flotte udsigter til det 7229 meter Langtang Lirung og til mange af Ganesh Himals over 7000 meter høje tinder.

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Ankomst i Kathmandu.
 • Dag 3: Sightseeing i Kathmandu.
 • Dag 4: Køre fra Kathmandu til Dhunche.
 • Dag 5: Dhunche – Thulo Syabru. Trek starter.
 • Dag 6: Thulo Syabru – Lama Hotel.
 • Dag 7: Lama Hotel – Langtang.
 • Dag 8: Langtang – Kyanjin Gompa.
 • Dag 9: I Kyanjin Gompa – tur til Kyanjin Ri (4773 meter) og/eller Tsergo Ri (4984 meter).
 • Dag 10: Kyanjin Gompa – Lama Hotel.
 • Dag 11: Lama Hotel – Thulo Syabru.
 • Dag 12: Thulo Syabru – Sing Gompa.
 • Dag 13: Sing Gompa – Gosaikunda.
 • Dag 14: Gosaikunda – Gopte.
 • Dag 15: Gopte – Mangangoth.
 • Dag 16: Mangangith – Gulbhayanjang.
 • Dag 17: Gulbhayanjang – Chisopani.
 • Dag 18: Chisopani – Sundarijal – Kathmandu
 • Dag 19: I Kathmandu.
 • Dag 20: I Kathmandu og hjemrejse.
 • Dag 21: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1: Afrejse fra København.

Dag 2: Ankomst i Kathmandu, Nepal: Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til et behageligt centralt beliggende hotel i Thamel i Kathmandu. Vi bruger kun gode velafprøvede kvalitetshoteller i Kathmandu.

Dag 3: I Kathmandu: I Kathmandu bor vi i Thamel, som med sin mange små gader, butikker og restauranter er det mest spændende område i hele Kathmandu. Vi laver en kort sightseeing i byen, hvor vi først besøger Pashupatinath templet, som er Nepals helligste hindutempel. Templet er dedikeret til Lord Shiva i sin inkarnation som “dyrenes konge”. Den nuværende tempelbygning er fra det 16. århundrede, men selve templets eksistens går tilbage til det 3 århundrede.

Senere besøger vi Boudhanath, som er en af verdens største stupaer og et af Nepals helligste buddistiske steder. Det er et urgammelt helligt sted for tibetanerne, og lang tid før, Kathmandu eksisterede, ofrede tibetanske handelsmænd deres respekt her på vej frem og tilbage ad den vigtigste handelsrute, der gik her forbi. Da tibetanske flygtninge ankom til Nepal valgte de at bosætte sig i nærheden af Boudhanath. Resultatet er mange klostre og en meget speciel atmosfære. Efter sightseeing kommer vi tilbage til vores hotel. Resten af dagen bruges til at udforske byens spændende gader. Kathmandu ligger på ca. 1350 meters højde.

Dag 4: Kathmandu – Dhunche: Om morgenen kører vi fra Kathmandu til Dhunche ad en lille vej op til toppen af bjergkammen (1900 meter) nord fra Kathmandu. Herfra fortsætter vejen med en masse sving langs bjergskråningerne og forbi flere små landsbyer ned til 550 meters højde i Trisulidalen. Vi kører videre gennem dalen med rødfarvede bjergsider og marker med mangotræer og bananpalmer til Trisuliby. Efter Trisuli kører igen opad til Kalikasthan og derfra til Dhunche, som er Rasuwa Districts administrative hovedkvarter. Dhunche er et lille, stemningsfuldt sted med en hovedgade, mens selve Dhunche landsby ligger lidt nede fra hovedgaden. Vi checker ind i et hyggeligt lille hotel.

Dag 5: Dhunche – Thulo Syabru: Vi begynder med at gå langs vejen, og efter ca. en time går vi væk fra den, forbi en lille landsbyskole og opad gennem en varieret skov på en af de smukkeste bjergstier, man kan finde. På den anden side af dalen kan vi se nogle meget fjerntliggende landsbyer i bjergene.

Lige pludselig dukker landsbyen Brabal op med nogle få huse, kartoffelmarker og æbletræer. På en bred sti en times tid efter fra Brabal, kan vi se Thulo Syabru landsby, men det tager endnu en halv time før vi kommer frem dertil.

Dag 6: Thulo Syabru – Lama Hotel: Fra Thulo Syabru kan man se en lang bro nede i dalen. Vi går ned gennem landsbyen og over broen og følger vores sti gennem pragtfuld skov til Langtang Kholafloden. Vi vandrer videre op langs floden til Bamboo landsby, krydser floden og går gennem Rimche landsby til Lama Hotel.

Dag 7: Lama Hotel – Langtang: I dag går vi op gennem dalen på venstre side af floden, mens vi kan se det 7227 meter høje Langtang Lirung’s sneklædte tinde. Efter en stejl stigning kommer vi til Kyurpunesa landsby, hvor vi holder frokostpause. Som vi bevæger os opad, begynder dalen at blive bredere og mere åben og U-formet, som det er typisk for landskaber, der er blevet skabt af gletsjere under istiden. Trekket fortsætter til Thangsyap landsbyen forbi byg- og boghvedemarker og vandmøller og videre til Langtang landsbyen.

Dag 8: Langtang – Kyanjin Gompa: Det tager kun omkring 3 timer fra Langtang til Kyanjin Gompa. Derfor tager vi den med ro og går langsomt opad gennem et smukt alpint landskab, mens vi akklimatiserer os til højden. Kyanjin Gompa ligger på ca. 3800 meters højde. Vi ankommer i Kyanjin Gompa ved frokosttid. Resten af dagen er til egen disposition.

Dag 9: I Kyanjin Gompa: Dagen bruges til at besøge udsigtspunkter i området og til at absorbere, fotografere og opleve det fantastiske landskab i Kyanjin Gompa området. Vi tager til Kyanjin Ri på 4773 meter eller til Tsergo Ri på 4984 meter, begge flotte udsigtspunkter for Lantang Lirung , Gangchepo og Dorje Lakpa bjergtinder. Der er også den 5500 meter høj Yala Peak, men skal man op på den, kræver det, at man har mindst 2 ekstra dage i Kyanjin Gompa.

Dag 10: Kyanjin Gompa – Lama Hotel: Vi trekker tilbage ad samme sti, som vi kom til Lama Hotel. Selv om man går på den samme sti, bliver man overrasket over, at det alligevel føles helt anderledes på vejen nedad, og man ser og lægger mærke til ting, man ikke gjorde på vejen op.

Dag 11: Lama Hotel – Thulo Syabru: Vi krydser Langtang Khola floden og senere Chopche Khola floden og kommer til vores lodge i Thulo Syabru.

Dag 12: Thulo Syabru – Sing Gompa: Vi starter med at gå opad fra Thulo Syabru til øvre Thulo Syabru. Stien går konstant opad gennem små marker og skov og forbi tehuse. Man kan se nogle små huse ligge langt væk i engene i skoven. Efter ca. 4 timers stigning kommer vi til et par spisesteder, hvor vi spiser frokost. Herefter er stien næsten flad hele vejen til Sing Gompa, og det føles næsten som en spadseretur efter dagens opstigning.

Dag 13: Sing Gompa – Gosaikunda: I dag har vi en lang dag foran os, hvor vi kommer over 4000 meter. Vi er nu godt akklimatiserede til højden. Vi går langsomt op langs en bjergkam og nogle gange på toppen af bjergkammen. Der er rododendronblomster i næsten alle farver fra creme, lyserød, rød til Lila om foråret, og Himalayas tinder knejser i alle retninger. Vi kan se vores rute til Gosaikunda gennem bjergene langt væk. Efter ca. 2 timer kommer til et par tehuse i Cholangpati. Her stopper vi og får en kop te eller kaffe. Efter Cholang Pati bliver stigningen mere og mere stejl. Vi er kommet over trægrænsen. Vi holder frokostpause i et tehus i Laure Binayak landsby, og herefter fortsætter vi ca. 2 timer mere op gennem det smukke landskab på en flot sti langs klipper. Lige pludselig ser vi Gosaikundas hellige søer og lodges foran os.

Dag 14: Gosaikunda – Gopte over Lauribina pas: Fra vores lodge kan vi se den sti vi skal fortsætte vi langs sø venstre bredde og herfra op langs bjergskråningen på den anden side. Vi følger stien til toppen af Lauribina pas på 4610 meter forbi flere små søer i Gosaikundas søkompleks (efter signende er der 108 store og små søer). Fra passet bliver nogle sektioner af stien meget svær at gå på, og der er også mange stejle sektioner til Phedi. Kort efter Phedi går vi op igen gennem bambusskov og så ned igen. Til sidst er man godt fysisk træt, mens man går op og ned gennem nogle små vandløb til Gopte.

Dag 15: Gopte – Mangangoth: Fra Gopte fortsætter stien lidt op og ned, indtil den stiger stejlt op til Tharepati. Herfra er der nogle flotte udsigter til Himalayas tinder, og på en god dag kan man også se Tibets 8000 m høje bjerg, Shishapangma. Efter et lille hvil i Tharepati går vi videre til det charmerende Mangengoth.

Dag 16: Mangangoth – Gulbhayanjang: Fra Mangangoth går vi opad mod en bjergkam og så ned til Tamang landsbyen Gul Bhjayanjang.

Dag 17: Gulbhayanjang – Chisopani: I dag vandrer op mod en bjergkam og så ned til Pati Bhayanjang landsby. Derfra går vi til Chisopani Danda forbi et tempel og senere kommer vi op på bjergkammet ved Chisopani, hvor vi skal overnatte. Der er flotte udsigter til Himalayas sneklædte tinder fra Chisopani.

Dag 18: Chisopani – Sundarijal – Kathmandu: Fra Chisopani forsætter vi gennem ege- og rododendron skov ned til Sundarijal. Fra Sundarijal kører vi en kort afstand til Kathmandu (1 times kørsel).

Dag 19:I Kathmandu: Dagen bruger vi i Kathamandu. Der kan også organiseres en tur til Bhakatpur, som tidligere (14 århundrede) var Nepals hovedstad under Malla kongernes dynasti. Bhakatpur er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er kendt for spændende kultur, templer og masser af kunstværk med træ, metal og sten.

Dag 20: Hjemrejse. Sidste dag i Kathmandu. I centrum af byen er der mange butikker som sælger tasker, jakker og andet grej i god kvalitet og ret billigt. Der er også flere spændende bogbutikker. Man kan bruge tiden til at købe små ting, gaver og souvenirs eller til bare at nyde byen inden vi tager flyet til Danmark.

Dag 21: Ankomst i Danmark.

Pris Information
Pris per person: 15/3 til 30/4, 15/9 til 30/11 7.690 kr.; Resten af tid 6.580 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og lodges.

Prisen inkluderer:

 • 1. Transfer til og fra lufthavn i Kathmandu.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Nepal og i flg. rejseplanen.
 • 4. Alle ophold i lodges på trek.
 • 5. Langtang National Park gebyr.
 • 6. Professionel engelsktalende guide.
 • 7. Alle forsikringer for bærer og guide.
 • 8. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Danmark – Kathmandu t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Mad på trekket. Beregn 120 – 150 kr. pr. dag.
 • 4. Visum og visumgebyr til Nepal.
 • 5. Vaccinationer.
 • 6. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort

Vis Langtang_Helambu på et større kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev