Ladakh Highlights


En eventyrlig rundrejse i Ladakh, hvor vi besøger de fleste kendte kulturelle højdepunkter. Vi oplever også Ladakhs skønne og dramatiske natur, og vi kører gennem maleriske landsbyer til fjerntliggende dale, hvor vi udover at besøger klostre og templer, også nyder nogle afslappede aftener i hyggelige hoteller. Efter 10 oplevelsesrige dage i Ladakh kommer vi til Agra, hvor vi besøger kærlighedsmonumentet Taj Mahal og det historiske Red Fort.

Ladakh med os: Ladakh var næsten vores baghave, dengang vi boede i Himalaya med vores børn. Om sommeren når monsunregnen blev lidt lovlig kraftig, kørte vi til Ladakh, som bare lå et par bjergpas fra hvor vores hus. Her var der en skyfri himmel, dejlig sol og naturen var på sit flotteste. Over tiden er det blevet til utallige ture til Ladakh, og vi kender mange af disse steder og trekkingstier ud og ind. Vi har nogle af de mest professionelle Ladakh mandskaber og guides, og vi kender dem alle personligt. Vi er også selv guides på flere af turene. Læs mere Sommerferie på verdens tag

Dag to Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Med indenrigs fly til Leh.
 • Dag 3: I Leh.
 • Dag 4: Sightseeing i Leh og omegnen. Stokpaladset, Hemis og Thikse klostret.
 • Dag 5: Alchi klostret og Uleytokpo.
 • Dag 6: Lamayuru, Ridzong klostret og tilbage til Leh.
 • Dag 7: Over verdens højeste vej til Nubradalen.
 • Dag 8: Hundar og Diskit.
 • Dag 9: Sumur klostret.
 • Dag 10: I Leh.
 • Dag 11: Med fly til Delhi og videre til Agra.
 • Dag 12: Taj Mahal og Red Fort i Agra.
 • Dag 13: Til Delhi. Hjemrejse.
 • Dag 14: Ankomst i Danmark om morgenen.

Detaljeret Rejseplan

Dag 1: Afrejse fra Danmark, ankomst i Delhi i Indien: Transfer til hotellet.

Dag 2: Med fly til Leh: Tidligt næste dag flyver I fra Delhi til Leh. Det er en meget spændende flyvetur, hvor man flyver over hele bredden af Himalaya. Er sigtbarheden god, kan man se grønne dale, hvide gletsjere og mange af Himalayas højeste bjergtinder. Når man lander i Leh og kommer ud af flyet, kan man med det samme mærke den friske bjergluft og også, at der er ikke så meget af den. Indenfor 36 timer er man fløjet fra havets overflade til 3500 meters højde. Derfor er det vigtigt at tage den med ro i starten. Vores folk henter jer i lufthavnen og I indlogeres på et hyggeligt hotel. Dagen bruges til at slappe af i og til korte ture i byen.

Dag 3: Leh byen: I tager afsted på formiddagens sightseeing tur i Leh. I besøger Tsemo Gompa, som ligger oven over Leh by, og hvorfra man har en panorama udsigt udover Leh. Så besøger I det store Sankar kloster, som ligger malerisk midt i Lehs nordlige del. Så går turen til den japansk byggede Shanti Stupa på byens nordvestside, før I kommer tilbage til Leh og dens spændende basar. Eftermiddagen til at udforske byens mange markeder og gader.

Dag 4: Stok Paladset, Hemis og Thikse klostrene: I dag begynder I dagen med at besøge Stok Paladset, hvor den Ladakhiske kongefamilie stadig bor. Senere kører I op mod den øvre Indusdal. Vejen går gennem flotte marker og forbi piletræer langs vejen, indtil I kommer til Thikse kloster. Thikse kloster ser, med sin beliggenhed på toppen af en bjergtop i Indusdalen, ret imponerende ud, og herfra har man en panoramaudsigt over dalen. Klostret består af mange templer, og der er bl.a. en skole, hvor der bliver uddannet unge lamaer, og en toetages høj statue af lord Buddha. Efter Thikse forsætter I videre gennem Indusdalen indtil Karu, hvor vi drejer gennem en sidedal, hvor Hemis landsby og kloster ligger. Hemis regnes for at være det rigeste kloster i Ladakh, fordi det blev støttet af den tidligere Ladakh konge, Sengge Namgayal.

Dag 5: Alchi klostret og Uleytokpo resort: I dag kører I ca. 70 km til Alchi, hvor I skal se Alchi kloster. Klosteret er fra år 1000, og det er et af de få buddhistiske klostre, der er bygget på flad jord. Normalt findes de buddhistiske klostre på stejle bjergskråninger, i klipper eller på små bakketoppe i bjergdalene. Alchi kloster regnes for at være det mest velbevarede buddhistiske center. Overnatning i Uleytokpo resort, som ligger flot over over Indus floden.

Dag 6: Lamayuru og Ridzong klostrene: I kører gennem en meget snæver dal langs en lille flod til Lamayuru, hvor I skal besøge Lamayuru kloster, som er et de mest imponerende og vigtige klostre i central Ladakh og også et af de ældste centre for uddannelse af lamaer. Fra Lamayuru kører I tilbage til Leh. Undervejs besøger I Ridzong kloster, som er et specielt kloster i det at det er buddhistiske nonner som bor og styrer klosteret.

Dag 7: Over Khardung La passet til Nubradalen: En spændende køretur venter jer idag, da I skal kører over Khardung La passet. Khardung La passet på 5602 meters højde er verdens højeste pas man kan kører over. Efter flere dags ophold i Ladakhs tynde luft er godt akklimatiseret til højden. Fra passet er der utrolige flotte udsigter til Karakorum bjergene, hvor Ladakhs højeste bjergtinde Saser Kangri på 7672 meter er beliggende. Fra passet kører I ned til Khardung landsby og videre til dalbunden ved Shyok floden. Efter frokost kører I ca 1 time til Diskit, som er hovedbyen i Nubradalen. Om eftermiddagen tjekker I ind i jeres hyggelige hotel i Diskit.

Dag 8: I Nubradalen. Kamel ridning og Diskit klostret: Om morgen kører I få kilometer til Hundar, hvor der er sand klitter og I oplever en kort ridetur på baktriske kameler. Tilbage til Diskit for frokost. Om eftermiddagen besøger I fantastiske beliggende Diskit klosteret. Det er også en kæmpe stor statue af Chamba Buddha uden for klosteret.

Dag 9: Sumur klostret og til Leh: I besøger smuk beliggende Sumur, omgivet af abrikose træer klosteret højere op mellem Sumur og Tegar landsbyerne. Så fortsætter I tilbage til Leh.

Dag 10: I Leh: I dag har I tid til at daske i byen, slappe af, køber souvenirs osv.

Dag 11: Med fly til Delhi og til Agra: Om morgen kører I kort afstand til lufthavnen, hvorfra I flyver til Leh. Jeres chauffør venter i lufthavnen og I kører til Agra. I tjekker ind I jeres hotel I Agra.

Dag 12: Taj Mahal og Red Fort i Agra: I besøger det smukke kærlighedsmonument Taj Mahal. Den femte moghul kejser Shah Jahan byggede Taj Mahal til minde om sin elskede hustru, Mumtaz Mahal. I besøger også det storslåede slot Red Fort, hvor Shah Jahan tilbragte de sidste dage i sit liv under husarrest af sin søn, og hvorfra han kunne sidde og kigge over til Taj Mahal og sin elskede hustrus grav.

Dag 13: Med bil til Delhi og hjemrejse: Efter afslappet morgenmad i Agra kører I til Delhi og til lufthavnen for at tage fly til Danmark.

Dag 14: Ankomst i Danmark.
Pris information
Pris pr. person: Fra 10.480 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne.

 

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavn i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Indien.
 • 4. Indenrigs flybillet Delhi – Leh t/r.
 • 5. Alle entreer, rejsetilladelser, innerline permit.
 • 6. Engelsktalende lokal guide.
 • 7. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Danmark – Delhi t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og Visumgebyr til Indien.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev