Højsommer Vandring over det Tibetanske Højland


Det mægtige Tibetanske højland, der har en gennemsnitlig højde på over 4500 meter, bliver ofte kaldt for verdens tag. Det strækker sig cirka 2500 kilometer fra Qhinghai provinsen i Kina i øst til det buddhistiske Ladakh i Indien i vest.

På dette spændende trek, vandrer vi i 16 dage over det vældige højland. Vi krydser 8 pas på mellem 4950 og 5600 meters højde og oplever den helt specielle natur og det eksotiske lokale liv, som det eksisterer her i dette tynde luftlag. Her bor nomader i hjemmevævede telte med deres store besætninger af Yak og pashmina får, og her eksisterer landsbyer og liv, som trodser ens fantasi. Vi kommer gennem mange dale med strømmende snoede bække og dejlige lejrpladser, og vi vandrer langs breddden af maleriske saltsøer med mange fuglarter, inklusiv “The Bar Headed Goose”, som er den højeste flyvende fugle i verden. Trekket er placeret i den østlige del af Ladakh på grænsen til Tibet.

Vi starter med at flyve til Leh på 3500 meters højde og efter akklimatisering til højden, tager vi af sted på trekket. Når man er akklimatiseret til højderne, er trekket en dejlig oplevelse i et næsten andet univers. Trekket slutter i Kibber landsby i Spiti. Fra Kibber kører vi til Guderenesdal i Manali. Efter en overnatning i Manali kører vi til Delhi for hjemrejse.

Ladakh med os: Ladakh var næsten vores baghave, dengang vi boede i Himalaya med vores børn. Om sommeren når monsunregnen blev lidt lovlig kraftig, kørte vi til Ladakh, som bare lå et par bjergpas fra vores hus. Her var der en skyfri himmel, dejlig sol og naturen var på sit flotteste. Over tiden er det blevet til utallige ture til Ladakh, og vi kender mange af disse steder og trekkingstier ud og ind. Vi har nogle af de mest professionelle Ladakh mandskaber og guides, og vi kender dem alle personligt. Vi er også selv guides på flere af turene. Læs mere Sommerferie på verdens tag

Dag to Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Med fly til Leh.
 • Dag 3: I Leh og omegn.
 • Dag 4: Til Khardung La passet og tilbage.
 • Dag 5: Leh – Rumtse.
 • Dag 6: Rumtse – Kyamar. Trekket begynder.
 • Dag 7: Kyamar – Tisaling.
 • Dag 8: Tisaling – Pangunagu.
 • Dag 9: Pangunagu – Nuruchen.
 • Dag 10: Nuruchen – Rukchen Karu.
 • Dag 11: Rukchen Karu – Gyamalhoma.
 • Dag 12: Gyamalhoma – Korzok ved Tsomoriri søen.
 • Dag 13: Dag i Korzok.
 • Dag 14: Korzok – Kyangdam.
 • Dag 15: Kyangdam – Norbu Sumdo.
 • Dag 16: Norbu Sumdo – Getabuchak.
 • Dag 17: Getabuchak – Karsha Gongma.
 • Dag 18: Karshagongma – Parang La base camp.
 • Dag 19: Parang La base camp – Thaltak.
 • Dag 20: Thaltak – Kibber.
 • Dag 21: Ekstra dag. Trekket slutter.
 • Dag 22: Kibber – Ki – Dader Pul.
 • Dag 23: Dader Pul – Manali.
 • Dag 24: Manali – Delhi.
 • Dag 25: Hjemrejse og ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
30. juli:Afrejse fra Danmark.
31. juli til 3. august: Transfer til hotellet. Tidligt næste dag flyver vi fra Delhi til Leh. Det er en meget spændende flyvetur, hvor man flyver over hele bredden af Himalaya. Er sigtbarheden god, kan man se grønne dale, hvide gletsjere og mange af Himalayas højeste bjergtinder. Når man lander i Leh og kommer ud af flyet, kan man med det samme mærke den friske bjergluft og også, at der ikke er så meget af den. Indenfor 36 timer er man fløjet fra havets overflade til 3500 meters højde. Derfor er det vigtigt at tage den med ro i starten. Vi bliver hentet i lufthavnen og kører til vores hyggeligt beliggende hotel. Dagen bruges til at slappe af i og til korte ture i byen. I de næste par dage tager vi på sightseeing i Indusdalen, og vi kører op til Khardung La, som med sine 5600 meter er verdens højeste bjergpas, man kan køre over. Efterhånden vænner man sig til højderne og gør sig klar til tage af sted på trekket. Det er forskelligt fra person til person, hvor hurtigt man tilpasser sig til den tynde bjergluft.

4. august: Leh – Rumtse: Vi starter turen med at køre 2 timer langs Indusfloden til Upshi. Undervejs besøger vi det fantastisk beliggende Thikse kloster. Efter Upshi forlader vi Indusfloden og kører cirka 1 time gennem små landsbyer til Rumtse, hvor vi slår trekkets først lejr.

5. august: Rumtse – Kyamar: Vi nyder en afslappet morgenmad i vores lejr. Hestemanden med sine pakheste kommer om morgenen og begynder at organisere bagage, udstyr mm. til læsning på hestene. Vi begynder trekket og krydser en flod over broen og så vandrer vi videre i en sidedal langs en lille flod. Efter ca. 4 timers vandring kommer vi til vores lejr.

6. august: Kyamar – Kyamar La – Mandalchan La – Tisaling: I dag lægger vi ud med at krydse to pas på henholdsvis 5130 meter og 5220 meter. Vi begynder opstigningen fra Kyamar lejren til Kyamar La pas. Det går stejlt opad i en kortere periode, og så når vi toppen af Kyamar La. Herfra er der nogle dejlige udsigter til hvide snedækkede bjergtinder og til nogle utroligt flotte farvespil på bjergsiderne. Fra passet er der en kort nedstigning, før vi igen skal opad til Mandalchen La passet. Herefter fortsætter vi på toppen af bjergkammen. Landskabet her er helt anderledes, end hvad vi ellers har set indtil nu. I dag slår vi lejr i Tisaling, hvor der er en dejlig eng med et lille rislende vandløb. Fra vores lejr kan vi se mod Shingbuk La pas.

7. august: Tisaling – Shingbuk La – Pangunagu: Fra Tisaling går det stejlt opad til Shingbuk La toppen (5250 meter), og det er nok en af de stejleste stigninger på hele trekket. Det tager 2-3 timer at nå toppen af Shingbuk La. Lige under passet udfolder der sig et helt anderledes landskab med en bred grøn dal, runde farverige bjergtoppe, en dyb blå himmel og den blå og hvide saltsø Tso Kar i bunden af dalen. Her kan man ofte være heldig at se det tibetanske vildæsel, som kaldes Kyang. En langsom nedstigning, der tager cirka 3 timer, bringer os til Pangu Nagu, hvor der er en grøn oase med kildevand i et ellers ret tørt område. Her slår vi lejr.

8. august: Pangu Nagu – Nuruchen: En kort trekkingdag. Det meste af dagen følger vi den maleriske saltsø Tsokar, som med sine breder, der er hvide af salt, er en helt speciel oplevelse. Det lugter af saltvand, som om man går langs havet i 4500 meter højde, og ofte man ser ænder, som lander og letter fra vandet. Vi spiser frokost ved søbredden, før vi fortsætter til en vinter-nomadelandsby, som hedder Nuruchen. Landsbyen er forladt om sommeren, da alle beboerne er gået med deres dyr til højere græsgange. I dag slår vi lejr ved en lille langsomt flydende flod i en grøn eng.

9. august: Nuruchen – Horlam Gonka – Rukchen Karu: Igen en kort trekkingdag, hvor vi krydser et “lille pas”, Horlam Gonka, over til den næste dal. Vi trekker gennem dalen, som går en lille smule opad til Rukchen Karu ved foden af Kyamayur La.

10. august: Rukchen Karu – Kyamayur La – Gyamabarma La – Gyamalhoma: I dag skal vi igen krydse to pas. Vi starter opstigningen til Kyamayur La på 5440 meter, efter 2-3 timer når vi på toppen af passet, hvorfra vi kan se Tso Kar saltsøen.

Fra passet går vi ned til en meget smuk dal, som vi går gennem på 2-3 timer langs en bæk, som snor sig gennem dalen. Der er mange små blomster i dalen, hvor sommeren er meget kort. Efter frokost begynder vi at gå op ad mod Gyamabarma La på 5405 meter. Fra passet kan man se vores lejrplads i Gyama Lhoma, som er et stort område i dalbunden.

11. august: Gyamalhoma – Yalung Nyau La – Korzok: En langsomt stigning gennem en smuk dal med en lille bæk i midten bringer os til toppen af Yalung Nyau La på 5440 meter, som er trekkets sidste pas. Vi kan se den meget store sø Tsomoriri i dalen. Det tager ca. 4 timer at komme til søen.

Tsomoriri er en af de største søer i området. Den er ca. 30 km lang og 10 km bred, hvor den er bredest. Rundt omkring det dybblå vand er der brune bjerge og sneklædte tinder. Søen tiltrækker trækfugle som “Bar headed goose” eller Indisk gås (Anser indicus), som bruger sommeren ved søen og migrerer til lavlandet i Indien om vinteren. Den flyver over Himalaya og krydser den to gange om året. Ved søens bred ligger Korzok landsby, som er Rupshus tidligere hovedstad og en af de få permanent beboede landsbyer i Rupshu.

12. august: Korzok: Vi vil bruge dagen på at besøge Korzok klostret, udforske Korzok landsby og søens bredder.

13. august: Korzok – Kyangdam: Efter Korzok skifter vi retning, og vi går nu mod syd mod de sneklædte tinder, som vi kan se langt væk i horisonten. I de kommende dage vil vi vandre over sletter og gennem snævre dale, og vi vil krydse over til den anden side af de snekædte tinder gennem et 5600 meter højt pas. Det er dog stadig adskillige dagsmarcher væk endnu. I dag følger vi stien langs søens vestbred, hvor vi har nogle fantastiske udsigter til søen og de farverige bjerge. Efter 5-6 times vandring kommer vi til søens sydlige bred. Her møder vi ofte nomaderne, der har slået lejr med deres mange dyr. Vi forsætter lidt videre til Chhumik Sharte, hvor en der er en kilde og en flot lejrplads.

14. august: Kyangdam – Norbu Sumdo: Vi vandrer mod sydøst over en slette mod Parechu floden. Den korte sommer er på sit højeste, og vi kan se mange vidunderlige sommerblomster, som er i blomst lige nu. Parechu floden udspringer fra Parang gletsjer, som ligger mod syd lige nord for det pas, vi skal krydse om nogle dage dage. Afhængig af vandniveauet i floden krydser vi den allerede om eftermiddagen eller næste dag om morgenen.

15. til 17. august: Norbu Sumdo – Getabuchak – Karshagongma – Basecamp:
Vi fortsætter langs floden og kommer langsomt højere og højere op i de næste 3 dage, indtil vi kommer til passets basecamp, som ligger på cirka 5050 meters højde. Opstigningen til basecampen er ikke stejl. Vi stiger cirka 500 meter i løbet af 3 dage. Vi er nu godt akklimatiseret til højden efter mange dages vandring bag os.
Stien følger floden på venstre side og løber i dalbunden det meste af tiden, men indimellem snor den sig højt op for at undgå klipper ved floden. Vi krydser mange små vandløb. Der er dramatisk flotte udsigter hele tiden, og vi kommer forbi små græsenge i nærheden af floden, hvor vi slår vores lejre. På den tredje dag krydser vi floden til højre side og ankommer til vores lejr ved passets basecamp midt på dagen.

18. august: Parang La basecamp – Thaltak: Vi starter tidligt om morgenen og begynder at vandre op mod gletsjeren. Efter en times gang kommer vi til spidsen, hvorfra efter en kort stejl stigning bringer os til gletsjeren. Stigning herfra til passet går er meget langsomt, men efter 2-3 times fantastisk gletsjervandring kommer vi helt tæt på bjergkammen, som er passet. En lille stejl opstigning bringer os helt op på toppen.

Efter passet går det konstant nedad til bunden af dalen, hvor vi krydser Parilungbi floden og derefter vandrer vi igen opad til vores fantastisk beliggende campsite ved Thaltak.

19. august: Thaltak – Kibber: Fra Thaltak vandrer vi op til bjergkammen, og ned til Dumla og herfra videre til Kibber landsby, hvor vi slår lejr. Trekket slutter her efter 16 dages spændende og fantastisk vandring.

20. august: Ekstra dag: Fordi det er et langt og udfordrende trek, har vi afsat en ekstra dag, som kan bruges, hvor behovet eventuelt må opstå.

21. august: Kibber – Ki – Daderpul: Fra Kibber landsby kører vi til Ki landsby, og her besøger vi Ki kloster. Herfra kører vi videre gennem Spitidalen og over Kunzam passet til vores lejr i Daderpul.

22. august: Daderpul – Manali: Fra Daderpul kører vi over Rohtang passet til Manali i Kulludalen.

23. august: Manali – Delhi: Vi kører fra Manali med bussen direkte til lufthavnen i Delhi, hvorfra vi tager flyet til Danmark.

24. august: Hjemrejse og ankomst i Danmark

Pris Information
Pris per person: 18.480 kr.
Prisen er baseret på dobbeltværelse i hoteller og 2 personer telt.
Enkeltværelse- og telttillæg: 2.200 kr.
Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavnen i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst i Indien.
 • 4. Indenrigsflybillet Leh – Delhi.
 • 5. Alle entreer, trekking tilladelser, rejser tilladelser, Nationalpark gebyrer.
 • 6. Dansk rejseleder og guide.
 • 7. Fuld trek pakke med mad, kok, hjælpere, heste, sovetelte, luftmadrasser, isolering madrasser, toilet telt mm.
 • 8. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet:

 • 1. Flybillet til og fra Delhi i Indien. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og visumgebyr til Indien.
 • 4. vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev