Great Himalayan Divide Trek – Gruppe


At tage med på dette trek, er er en enestående måde at opleve, hvordan stor Himalaya påvirker kultur, religion, plante og dyreliv. Denne rute over sletter og forbi brusende floder i Parvatidalen og knejsende bjergtinder i Spiti er virkelig en perle for naturelskere.

Dette trek er placeret i delstaten Himachal Pradesh i Nordindien. Trekket starter i en lille bjerglandsby Barsheni i Parvatidalen og ender i Spiti. Vi trekker gennem frodig skov og over smukke enge, forbi små landsbyer, hyrder med deres dyr, varmtvandskilder og flotte hinduistiske templer til enden af Parvatidalen. Så krydser vi det historiske Pin Parvati pas på 5311 meter over til den buddhistiske Pindal i Spiti.

Spiti er en del af delstaten Himachal Pradesh i det nordlige Indien. Mod øst ligger Tibet, og mod nord er Ladakh. Selve området består af flere dale, og rundt omkring knejser adskillige af Himalayas største bjergtinder. Gennem de brede dale flyder floderne, som alle udspringer fra gletscherne højere oppe. Om vinteren fryser floderne, og om sommeren når afsmeltningen fra gletscherne er størst, flyder de store og brusende ned gennem dalene og giver liv, så landsbyboerne kan dyrke markerne.

Spitis ældgamle buddhistiske klostre er et kapitel for sig. De er den dag i dag meget vigtige åndelige centre for befolkningen, og stort set alle har familiemedlemmer i flere af de mange klostre.

Vi går videre gennem Spitis golde klipper, forbi maleriske landsbyer og til nogle af områdets spændende, ældgamle klostre, som Tabo og Ki. Tabo kloster er det ældste eksisterende buddhistiske kloster i sin oprindelige form, og det er et ”world heritage site”. Det er et rustikt kloster, der er mere spirituelt fangende end arkitektonisk. De høje lervægge, der omgiver det, og de lave bygninger afslører intet om de uvurderlige vægmalerier og statuer indenfor. Kee kloster ligger på toppen af en knejsende bjergtop midt i Spitidalen. Det myldrer med munke, det har sin egen munkeskole og nogle flotte templer, og fra toppen er der en ganske betagende udsigt udover marker, landsbyer og floddale.

Trekket afsluttes med en tre dages jeepsafari fra Spiti til Kulludalen, hvor vi ikke alene vil komme igennem Himalayas fantastiske natur, men også besøge nogle af Spitis ældste klostre.

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danamrk/Norge og ankomst i Delhi, Indien.
 • Dag 2: Med tog og bil til Naggar.
 • Dag 3: I Naggar.
 • Dag 4: Naggar – Barsheni. Trekket starter.
 • Dag 5: Baesheni – Khirganaga.
 • Dag 6: Khirganga – Tunda Bhuj.
 • Dag 7: Tunda Bhuj – Thakur Kuan.
 • Dag 8: Thakur Kuan – Orhi Thatch.
 • Dag 9: Orhi Thatch – Manatalai.
 • Dag 10: Mantalai – Pin Parbati Basecamp.
 • Dag 11: Over Pin Parbati pas til Øst Basecamp.
 • Dag 12: Øst Basecamp – Mudh. Trekket slutter.
 • Dag 13: Mudh – Shitchling.
 • Dag 14: Shitchling – Daderpul.
 • Dag 15: Daderpul – Manali.
 • Dag 16: I Manali og med bus til Delhi.
 • Dag 17: Ankomst i Delhi.
 • Dag 18: Sightseeing i Delhi og hjemrejse.
 • Dag 19: Ankomst i Danmark/Norge.

Detaljeret Rejseplan
20. oktober: Afrejse om morgenen fra Kastrup/Gardermoen med ankomst i Delhi lufthavn. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til et godt, centralt beliggende hotel.

21. oktober: Allerede om morgenen begynder vi vores rejse til Himalaya. Dagen byder på en flot køretur over de flade indiske sletter i tog til Himalayas yderste bjergkæder og derfra videre i bil gennem mange små byer, landsbyer, og slugter til Naggar (1750 m.o.h.), som er en lille landsby midt i Himalayas bjerge.

22. oktober: Naggar er en spændende lille landsby med mange, flotte templer. Den har tidligere været hovedstad i Kullu kongerige i mange hundrede år, og fra den tid stammer et gammelt palads, som vi besøger. Vi oplever lokalt liv på en gåtur gennem landsbygaderne og gennem marker og æbleplantager, og vi ser nogle af områdets flotte templer.

I Naggar
23. oktober: Vi har ca. 4 timers biltur til Barsheni, hvor trekket starter. Vi krydser Parvatifloden over en bro, og lige bagefter kommer vi til en flot lejrplads ved siden af floden.

24. oktober: Fra lejren går vi gennem Nakthan landsby til Ludder Nag, som er et helligt sted for den lokale befolkning. Her krydser vi Parvatifloden og begynder vores stigning til Khirganga. Khirganga er en stor eng i skoven, hvor der en varmtvandskilde.

25. oktober: Vi fortsætter fra Khirganga gennem skoven. Stien er rimelig flad, og Parvatifloden flyder med formidabel kraft i bunden. Vi kommer forbi mange hyrdestationer, hvor landsbyernes hyrder passer får og geder for sommeren, og vi passerer flere sidevandløb over broer. Vi ankommer til Tunda Bhuj om eftermiddagen, hvor vi slår lejr. Fra lejren er der udsigt til klipper, hvor en masse vandløb vælter ned.

Vandfald
26. oktober: I dag går turen gennem skoven for sidste gang, da vi nu når over skovgrænsen. Vi krydser Parvatifloden en gang til over en fin bro. Efter broen går stien stejlt opad ca. 150 meter, hvorefter den er ret flad de næste par timer. Så går den ned til floden, og vi krydser Parvatifloden endnu engang. Herfra kommer vi til vores camp i Thakur Kuan.

27. oktober: Vores vandring går videre over åbne alpine sletter, og vi skal krydse Parvatifloden over en naturlig stenbro, som hedder Pandu Pul. Legenden fra Mahabharata siger, at Pandavaerne byggede broen for mange tusinde år siden, da de flygtede efter at havde tabt alt i spil. Efter Pandu Pul når vi frem til vores lejr indenfor en halv time.

Lejren bliver slået op
28. oktober: Efter Pandu Pul bliver Parvatidalen ret flad i bunden, og floden flyder langsomt i flere dele. Vi går forbi nogle flotte bjergtinder på højre side. Til sidst går vi op gennem et område med store klippestykker, hvorfra der er udsigt til en kæmpe sidegletscher. Vi kommer til Mantalai, hvor der er et tempel, som er dedikeret til hinduguden Lord Shiva. Parvati er Lord Shivas kone. Her danner Parvatifloden en lille sø, før den med stor kraft flyder ned forbi templet.

Parvati breen
29. oktober: I dag går vi langs morænen fra Parvati gletscheren et stykke tid, før vi påbegynder en stejl stigning på ca. 500 meter til en sidedal. Der er en flot udsigt ned til Parvati gletscheren og til mange andre sidedale, gletschere og tinder. I dag slår vi lejr i vores base camp, hvorfra vi skal over Pin Parvati pas næste dag.

30. oktober: Vi skal starte tidligt, da der venter os en stor etape over passet. Vi begynder med at gå op gennem et stort og stejlt klippeområde. Efter ca. 2 timer kommer vi til et fladt sted. Herfra vil vi kunne se et sneområde, som vi skal over. Efter en times stejl stigning når vi frem hertil. Der er kun kort afstand til passet, som er markeret med buddhistiske bedeflag. Vi er på selve Great Himalayan Divide, som danner vandskel mellem floden Beas og den mægtige Satluj flod, som betyder hestefloden på tibetansk. Så begynder nedstigningen i sneen på østsiden af passet. Efter en time er vi gennem sneen. Nu går vi videre ned i Pindalen i Spiti. Til sidst går vi gennem en flod, som udspringer fra en nordlig gletscher, og det vand er isnende koldt. Derfra er der kun en halv time til lejren.

Gennem Pindalen
31. oktober: I dag skal vi bare gå fire, fem timer langs Pinfloden til vores lejr i Tira. Hvis man kigger sig tilbage, kan man stadigvæk se sneen glimte på passet langt væk i horisonten, mens den dybblå Pinflod flyder gennem det fantastiske mangefarvede bjerglandskab. Her møder vi stien fra et andet trek fra syd.

1. november: Fra Tira er der en grusvej til Mudh, som er den første landsby i Pindalen i Spiti. Du vil være overrasket over, hvor forskellig den er fra landsbyer i Parvatidalen. Her venter vores jeep på at tage os til Dhankar kloster. Vi besøger klostret og den nærliggende Dhankar landsby, og vi nyder de skønne udsigter mod Spiti og Pindalen mod nord og den sneklædte mæjestætiske og smukke Manerang bjergtinde mod syd. Dhankar kloster er et herligt udsigspunkt, og det var Spitis herskers residens i gamle dage. Vi kommer til vores lejr og nyder frokosten i vores lejr, og om eftermiddagen besøger vi Tabo klostret. Tabo kloster er det ældste eksisterende buddhistiske kloster i sin oprindelige form, og det er et ”world heritage site”. Det er et rustikt kloster, der er mere spirituelt fangende end arkitektonisk. De høje lervægge, der omgiver det, og de lave bygninger afslører intet om de uvurderlige vægmalerier og statuer, som viser sig for en, hvis man går indenfor og lyser rundt med en lommelygte. Elektricitet er ikke indlagt og heller ikke tilladt.

Dhankar landsby
2. november: Vi starter dagen med at køre ca. en time gennem Spiti til Kaza, som er hovedstad i Spiti. Vi bruger lidt tid på at udforske byens små og spændende gader, mens køkkenfolkene laver indkøb til aftenens fest, som vi holder, fordi det er vores sidste overnatning i teltlejr. Efter Kaza kommer vi til det spektakulært beliggende historiske Kee kloster. Det myldrer med munke, det har sin egen munkeskole og nogle flotte templer, og fra toppen er der en ganske betagende udsigt udover marker, landsbyer og floddale. Om eftermiddagen kører vi gennem nogle af Spitis højeste beliggende landsbyer til en bred floddal, hvor Spitifloden har sin oprindelse, og her slår vi vores sidste lejr.

3. november: Vi kører op til toppen af det 4551 meter høje Kunzan pas. Her stopper vi og besøger et tempel, som er helligt for både hinduer og buddhister, og som er dedikeret til gudinden Kunzam. Fra Kunzam pas kører vi gennem Chandradalen i et et fantastisk barskt og stenet område. Vi kan se en masse hængede gletschere, og i bunden af dalen løber den brusende Chandraflod. Så kører vi op mod Rohtang pas, og herfra kommer vi over til den frodige og smukke Kulludal, som også hedder “Gudernes Dal”. Vi har været en hel rundtur i det vidunderlige Himalaya. Vores trek er slut.

4. november: Vi besøger turistbyen Manali, kigger på byens mange butikker og spiser frokost på en restaurant. Om aftenen tager vi en behagelig airkondtioneret bus til Delhi.

5. november: Vi ankommer i Delhi om morgen og tjekker ind på vores hotel. Resten af dagen er på egen hånd i Delhi.

6. november: Delhi har mange seværdigheder. Vi begynder turen med at besøge Rajghat, som er Mahatama Gandhi’s mindemærke. Herfra kommer vi tilbage til den gamle Delhi by, hvor vi tager en tur gennem Red Fort, der blev bygget af moghulerne i deres storhedstid. Turen fortsætter forbi India Gate. Om eftermiddagen ser vi Qutub Minar, som med sin 72,5 meter er den højeste minaret i verden. Vi kommer til Lotus templet, som er Bahai religionens flotte tempel. Sidst på eftermiddag kommer vi til et spektakulært Moghul Monument, som hedder Humanyuns Tomb. Tomben står majestætisk i en stor have og er meget imponerende. Det er et UNESCO world heritage site. Om aftenen kører vi til Delhi lufthavn og flyver tilbage til Danmark.

7. november: Ankomst i Kastrup/Gardermoen om morgenen.

Pris Information
Pris pr. person:
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og 2 personer i telt.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavn i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Indien.
 • 4. Alle entreer, trekking permits, rejsetilladelser, nationalpark gebyrer.
 • 5. Dansk rejseleder og guide.
 • 6. Fuld trekpakke med mad, kok, hjælpere, heste, sovetelte, luftmadrasser, isoleringsmadrasser, toilettelt.
 • 7. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet til Delhi i Indien t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og visumgebyr til Indien.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev