Everest Base Camp, Cho La Pas og Gokyo


Everest base camp trekket er et af de mest storslåede treks i Himalaya, og selve Everest regionen er uden tvivl en af de mest spændende regioner. Her rejser flere 8000 meter høje bjerge sig sammen med Mount Everest fra et væld af gletsjere, bjergkamme og dale. Der er ærefrygt inspirerende bjerglandskaber gennem hele trekket.

Sagarmatha National Park, hvor Mount Everest er beliggende på UNESCO’s verdensarvliste, og udover verdens højeste bjerge er her en imponerende variation i dyre og planteliv. Når man vandrer ad stierne mod Everest følger man i fodsporene af berømte bjergbestigere som Mallory, Tenzing Norgay, Edmund Hilllary og mange modige sherpa klatrere.

Efter ankomsten i Kathmandu, bruger vi et par dage til sightseeing, udforskning af de spændende basarer og til forberedelser, inden vi flyver til Lukla, hvor trekket starter. Det eneste forbindelsesled mellem Everestregionen og resten af verden er enten gennem den spændende flyvetur eller mange dages trek gennem fjerntliggende landsbyer, floder og bjerge.

Efter ankomsten til Lukla starter vi vores trek med at gå ind gennem dalen til Monjo landsby, som ligger lige udenfor Sagarmatha National Park. Vi fortsætter videre ind i dalen langs Dudh Kosi floden, indtil vi begynder en stejl stigning op mod Namche Bazar. Efter en akklimatiseringsdag fortsætter vi gennem pragtfulde skovområder, over broer, forbi små overnatningssteder og buddhistiske klostre til Tengboche og Dingboche, hvor vi holder en hvile-og akklimatiseringsdag. Så går vi videre til Labuche og herfra går vi mod det berømte udsigtspunkt, Kala Patthar, hvorfra vi ser Mount Everest sammen med Lhotse, og Nuptse der rejser sig fra Khumbu gletsjer.

Fra Everest base camp forsætter vi østpå til Dzonglha, hvorfra vi krydser det spændende og krævende 5380 meter høje Cho La pas til den næste dal. Her bruger vi et par dage i nærheden af Gokyo søerne, går op til udsigtspunktet Gokyo Ri, hvor der er en fableagtig udsigt til Mount Everest. Efter et par dage i Gokyo kommer vi tilbage til Namche Bazar via Machhermo. Fra Namche Bazar tager til Lukla og herfra med fly til Kathmandu.

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Ankomst i Kathmandu.
 • Dag 3: Sightseeing i Kathmandu.
 • Dag 4: Fly fra Kathmandu til Lukla og trek til Monjo.
 • Dag 5: Monjo – Namche Bazar.
 • Dag 6: Akklimatiserings- og hviledag i Namche Bazar.
 • Dag 7: Namche Bazar – Tengboche.
 • Dag 8: Tengboche -Dingboche.
 • Dag 9: Akklimatiserinsdag i Dingboche. Tur til Chhukung.
 • Dag 10: Dingboche – Labuche.
 • Dag 11: Labuche – Gorakshep. Tur til Kala Pathar.
 • Dag 12: Everest Base Camp – Labuche.
 • Dag 13: Labuche – Dzonglha.
 • Dag 14: Dzonglha – Dragnag Kharka.
 • Dag 15: Dragnag Kharka – Gokyo.
 • Dag 16: Tur til Gokyo Ri.
 • Dag 17: Gokyo – Dole.
 • Dag 18: Dole – Namche Bazar.
 • Dag 19: Namche Bazar – Lukla.
 • Dag 20: Med fly fra Lukla til Kathamandu.
 • Dag 21: I Kathmandu.
 • Dag 22: I Kathmandu og hjemrejse.
 • Dag 23: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1: Afrejse fra København.

Dag 2: Ankomst i Kathmandu, Nepal: Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til et behageligt centralt beliggende hotel i Thamel i Kathmandu. Vi bruger kun gode velafprøvede kvalitetshoteller i Kathmandu.

Dag 3: I Kathmandu: I Kathmandu bor vi i Thamel, som med sin mange små gader, butikker og restauranter er det mest spændende område i hele Kathmandu. Vi laver en kort sightseeing i byen, hvor vi først besøger Pashupatinath templet, som er Nepals helligste Hindutempel. Templet er dedikeret til Lord Shiva som “dyrenes konge”. Den nuværende tempelbygning er fra det 16 århundrede, men selve templets eksistens går tilbage til det 3 århundrede.

Senere besøger vi Boudhanath, som er en af verdens største stupaer og et af Nepals helligste buddistiske steder. Det er et urgammelt helligt sted for tibetanerne, og lang tid før, Kathmandu eksisterede, ofrede tibetanske handelsmænd deres respekt her på vej frem og tilbage ad den vigtigste handelsrute, der gik her forbi. Da tibetanske flygtninge ankom til Nepal valgte de at bosætte sig i nærheden af Boudhanath. Resultatet er mange klostre og en meget speciel atmosfære. Efter sightseeing kommer vi tilbage til vores hotel. Resten af dagen bruges til at udforske byens spændende gader. Kathmandu ligger på ca. 1350 meters højde.

Dag 4: Kathmandu – Lukla – Monjo: Tidligt om morgenen flyver vi fra Kathmandu til Lukla i et lille Dornier fly. Det er en spændende flyvetur på ca. 35 minutter, hvor max. højden er ca. 4500 meter. Vi ser Himalayas bjergkamme med landsbyer, marker og skove glide forbi, mens Himalayas sneklædte tinder fylder horisonten.

Når vi lander i Lukla, som ligger på ca. 2830 meters højde, er vi kommet til Solokhumbu eller Everest regionen. Her møder vi vores bærere, og vi organiserer bagage og udstyr og får en kop te eller kaffe, inden vi drager afsted på trekket. Fra Lukla går det langsomt nedad gennem de små landsbyer Chheplung, Ghat og Phakding og forbi mange store sten, som er dækkede med buddhistiske mantras til bunden af dalen, hvor Dudh Kosi floden flyder. Fra Phakding fortsætter stien til den anden side af Dudh Kosi floden gennem Benkar landsby. Efter Benkar krydser vi tilbage til den anden side af Dudh Kosi og kommer til Monjo (2830 meter), hvor vi overnatter i et lodge. Alle flodkrysninger er over solide hængebroer. Ca. 3 timers trek.

Dag 5: Monjo – Namche Bazar: Stien fortsætter ned til Dudh Kosi floden, hvor vi krydser over floden til Jorsalle landsby. Lidt efter Jorsalle krydser vi igen floden og går op langs den, indtil vi kommer til et sted, hvor Bhote Kosi floden møder Dudh kosi floden. Så kommer der en lang vedvarende stigning gennem en flot skov, indtil vi kommer til Namche Bazar, som regnes for en slags hovedstad i Khumbu.

Dag 6: Akklimatiserings- og hviledag i Namche Bazar: I dag er den første af turens to planlagte akklimatiseringsdage, og vi bruger den til at slappe af i og til at udforske Namche Bazar. Det er en god ide, at være lidt fysisk aktive selv på en hviledag. Derfor kan man sammen med guiden tage en tur mod Khumjung og Kunde landsbyerne, hvorfra, der er fine udsigter mod det smukke Ama Dablam bjerg.

Dag 7: Namche Bazar – Tengboche: Fra Namche Bazar går vi op gennem byen, indtil vi når toppen af bjergkammen. Her møder en fantastisk udsigt mod Ama Dablam os, samtidig med at vi kan se Mount Everests store top, der dominerer hele landskabet. Stien forsætter næsten fladt langs bjergskråningerne, forbi stupaer, små tehuse og små markeder. Efter ca. 2 timer begynder vi at gå ned mod Dudh Kosi floden, som udspringer fra Khumbu gletsjer ved foden af Mount Everest. Efter at have krydset Dudh Kosi floden stopper vi og nyder vores frokost og en kop te eller kaffe, inden vi begynder en lang stigning op gennem en pragtfuld rododendron skov til Tengboche. Vi besøger Tengboche kloster om eftermiddagen.

Dag 8: Tengboche – Dingboche: Fra Tengboche går stien langsomt nedad til Debuche, hvorfra vi følger Imja Khola floden på vej op mod Dingboche. Vi går gennem Somare og Orsho landsbyerne. Undervejs er der nogle imponerende udsigter til høje knejsende bjergtinder som Ama Dablam, Nuptse, Lhotse, Cholatse og Thamserku. Så krydser vi floden til højre side og efter en kort gåtur, ser vi Dingboches marker og huse.

Dag 9: Akklimatiseringsdag i Dingboche: I Dingboche har vi trekkets anden akklimatiseringsdag. Vi er kommet på 4320 meters højde, og for at kunne forsætte ubesværet endnu højere op, er det oplagt at holde en akklimatiseringsdag i Dingboche og sove på samme højde i to nætter.

I løbet af dagen tager vi en tur op langs Imja Khola floden til Chukhung, hvorfra der er en fantastisk udsigt til Lhotse og Ama Dablam.

Dag 10: Dingboche – Labuche: Vi begynder dagens etape med at gå op langs bjergskråningen til venstre for Dingboche landsbyen. På toppen ligger der en stupa. Stien fortsætter næsten fladt gennem Dusa, hvor Yak hyrderne passer deres dyr om sommeren. Vi går igennem et øde landskab, som er helt domineret af nogle fremragende udsigter til Taboche og Cholatse bjergtinderne foran os og Ama Dablams perfekte pyramide bagved os.

Vi krydser et vandløb og kommer til Dughla, hvor man kan købe te, kaffe, mad osv. Dughla var større før i tiden, men en del af landsbyen blev ødelagt i en flodbølge i 2007. Fra Dughla kan man se morænen fra Khumbu gletsjeren og stien, som går stejlt opad gennem et stenet område. Efter den stejle stigning til toppen af bjergkammen, mødes vi med en fantastisk udsigt til den perfekte, smukke og symmetriske pyramide, det 7135 meter høje Pumori. Vi fortsætter gennem morænen langs et lille vandløb til vores overnatningssted, et lodge i Labuche. Labuche, som oprindeligt var yakhyrdernes sommersæter, er nu udelukkende et sted, hvor folk overnatter på vej til Everest.

Dag 11: Labuche – Kala Patthar – Gorakshep – Kala Pathar/Everest Base Camp: Nu kan man mærke den tynde bjergluft. Hver fysisk bevægelse kræver lidt ekstra energi, og en lille bakke kan gøre en forpustet, men alt besværet belønnes i rigeligt mål med et ekstremt smukt bjerglandskab i alle retninger. Fra Labuche følger vi langs gletsjermorænen, mens Everests nordlige bjergkam fylder horisonten sammen med Pumori og Nuptse.

Vi ankommer til Gorakshep allerede om formiddagen, og her spiser vi en afslappet frokost. Gorakshep er en samling af lodges, som ligger på en gammel søbund, og her skal vi blive i nat. Herfra skal vi besøge det 5440 meter høj udsigtspunkt Kala Pathar og Everest Base Camp, men hvad vi tager først, afhænger af vejret, når vi kommer dertil. Er det klart vejr, kan vi vælge at besøge Kala Pathar allerede samme eftermiddag og nyde solnedgangen over Everest, som faktisk er meget mere dramatisk, storslået og flot end solopgangen. Hvis det er lidt skyet, kan vi vælge at besøge Everest Base Camp samme eftermiddag og have næste dag til Kala Pathar.

Everest Base Camp er et stenet område med mange telte, hvor folk fra mange lande samles for at bestige Mount Everest. Herfra kan man ikke se Mount Everest, men fra Kala Pathar har man den bedste panorama udsigt til Mount Everest, Nuptse, Lhotse, Pumori og Lobuche Vest.

Dag 12: Besøg Everest Base Camp / Kala Pathar: Afhængig vores program dagen før, besøger vi Everest Base Camp eller Kala Pathar og kommer til Labuche for overnatning.

Dag 13: Labuche – Dzonglha: Vi forsætter nedad på samme sti, som vi tog på vej opad, indtil vi møder en sidesti, som vi følger til Dzonglha. Stien fortsætter næsten fladt langs bjergskråningen, og der er en fantastisk udsigt til Cholatses top og Dughlasøen i bunden. Kort før Dzonglha går stien nedad til bunden af Cholatse og til vores lodge i Dzonglha.

Dag 14: Dzonglha – Dragnag Kharka: I dag starter vi tidligt om morgenen, da vi skal over Cho La passet. Det er trekkets mest krævende og længste dag. Vi fortsætter næsten under skyggen af Cholatse gennem et stenet øde område blandt sneklædte tinder. Ama Dablams perfekte pyramide er synlig bag ved os. Efterhånden som vi nærmer os passet, bliver det stejlere og stejlere, indtil vi kommer til toppen af en af Cho Las gletsjere. I løbet af 3 til 4 timer når vi toppen af det 5380 meter høje Cho La pas. Fra passet kan vi nyde udsigterne til flere af Himalayas smukke bjergtinder som som Numbur og Tengi Ragi. Nedstigningen fra passet er ekstrem stejl, og vi skal henover meget på løse sten nogle gang med is under. Når den hårde nedstigning er slut nærmer vi os Dragnag, hvor vi overnatter. Man kan se den enormt store Ngozumbu gletsjer i dalbunden.

Dag 15: Dragnag Kharka – Gokyo: Vi starter dagen med at gå langs Ngozumba gletsjer i et langsomt stigende terræn, som er dækket med sparsom plantevækst, græs og små rododendronbuske. Stien over gletsjeren skifter lidt fra år til år på grund af ændringer i glesjerens overflade. Vi går gennem en kolossal stor mængde sten og forbi sorte isvægge og små søer, mens det 8201 meter høje Cho Oyu dominerer horisonten mod nord. Cho Oyu er verdens sjette højeste bjerg. På den anden side af gletsjeren møde vi den store sti mod Gokyo. Vi ankommer i Gokyo om formiddagen. Resten af tiden bruges til at besøge bjergsøerne omkring Gokyo og til at slappe af i det fantastisk smukke landskab og i den spændende natur i Gokyo.

Dag 16: Tur til Gokyo Ri: Tidligt om morgenen tager vi af sted på en tur til Gokyo Ri. Gokyo Ri er en lille top på en bjergkam nordvest for Gokyo. Gokyo Ri er på 5330 meters højde, og det tager ca. 3 timer til at nå frem dertil. Udsigterne til Everest fra Gokyo Ri er uden sidestykke. Det majestætiske Mount Everest ligger direkte mod øst sammen med Makalu og Pumori, mens Cho Oyo’s øst- og vestvendte bjergkamme fylder horisonten mod nord. Der er selvfølgelig utallige andre bjergtinder med fantastiske former og auraer. Senere tager vi tilbage til Gokyo og spiser morgenmad. Resten af dagen er til egen disposition.

Dag 17: Gokyo – Dole: Vi siger farvel til Gokyo søerne og begynder vores rejse ned gennem Everest regionen gennem Sagarmatha National Park. Vi trekker gennem et tundra lignende landskab langs den kæmpestore Ngozumba gletsjer, hvorfra Dudh Kosi floden springer frem. Stien fortsætter nedad langs floden til Machhermo og Luza landsbyer. Efter Luza skifter landskabet, og vi nærmer os rododendronskoven ved Dole landsbyen, hvor vi skal overnatte.

Dag 18: Dole – Namche Bazar: Efter en afslappet morgenmad begynder vi at gå mod Namche Bazar. Vi fortsætter gennem rododendron skove ned til Dudh Kosi floden, hvorfra vi påbegynder en lang opstigning til Mong La passet, hvor en gammel stupa byder os velkommen. Mong er fødestedet for den mystiske og legendariske munk Lama Sange Dorje. Fra Mong fortsætter stien nedad og møder hovedstien fra Tengboche.

Vi har været på en storslået rundtur i skyggen af verdens højeste og mest majestætiske bjerge. Vi følger stien til Namche Bazar, og undervejs stopper vi og betragter det fantastiske bjerglandskab, vi har været en del af i så mange dage. Lige før Namche Bazar ser vi Mount Everest top for sidste gang. Vi siger farvel til de høje bjerge og går ned til Namche byen og til vores hotel.

Dag 19: Namche Bazar – Lukla: Fra Namche Bazar, går vi ned til Dudhkosi floden, som vi krydser, hvorefter vi følger samme sti som vi kom opad for mere end 2 uger siden. Vi spiser frokost i Phakding og kommer til vores lodge i Lukla.

Dag 20: Lukla – Kathmandu: Vi tager Dornier flyet til Kathmandu. At lette fra Lukla lufthavn er meget spændende. Efter 35 minutters flyvetur lander vi i Kathmandu og checker ind på vores hotel. Resten af dagen på egen hånd.

Dag 21: Kathmandu: Dagen til at være i Kathamandu. Der kan også organiseres en tur til Bhakatpur, som tidligere var hovedstad i Nepal (14 århundrede) under Malla kongernes dynasti. Bhakatpur er på UNESCO’s verdensarvliste, og det er kendt for spændende kultur, templer og masser af kunstværk med træ, metal og sten.

Dag 22: Hjemrejse. Sidste dag i Kathamandu. I centrum af byen er der mange butikker som sælger tasker, jakker og andet grej i god kvalitet og ret billigt. Der er også flere spændende bogbutikker. Man kan bruge tiden til at købe små ting, gaver og souvenirs osv, inden vi tager flyet til Danmark.

Dag 23: Ankomst i Danmark.

Pris Information

Pris per person: Ved 4 personer: 10.600 kr. pr. person. Ved to personer:11.680 kr. pr. person.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og tehuse.

Prisen inkluderer:

 • 1. Transfer til og fra lufthavn i Kathmandu.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Nepal og i flg. rejseplanen.
 • 4. Indenrigsfly Kathmandu – Lukla t/r.
 • 5. Alle ophold i lodges/tehuse på trek.
 • 6. Solokhumbu conservation fee.
 • 7. TIMS kort.
 • 8. Professionel engelsktalende guide.
 • 9. Alle forsikringer for bærere og guide.
 • 10. Bidrag til Rejsegarantifonden.
 • 10. Contribution to the Travel Guarantee Fund.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Danmark – Kathmandu t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Mad på trekket. Beregn 150 – 200 kr. pr. dag.
 • 4. Visum og visumgebyr til Nepal.
 • 5. Vaccinationer.
 • 6. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort

Vis EBC_Gokyo på et større kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev