Dharamsala Trek – En Unik Oplevelse


Efter en længere pause tilbyder vi igen denne enestående tur som gruppetrek.
Dette unikke trek bringer os fra Manali i Kulludalen til Dharamsala i Kangradalen. Vi vandrer på ældgamle hyrdestier og undervejs krydser vi to mægtige bjergkæder og to pas, Kalihani pas (4890 m) og Thamsar pas (4730 m). Skovene under Kalihani pas er vidunderligt smukke, da efteråret er begyndt at sætte sit præg, og følelsen af at være på Thamsar passet er helt fantastisk, da man på den ene side kan se de flade indiske sletter og på den anden side de knejsende, høje bjergkæder, Mani Mahesh og Pir Panjal.

Vi oplever en fantastisk farverig natur i nogle af de mest fjerntliggende områder i Himachal Pradesh. Vi kommer over snefelter og gletsjere, forbi turkisblå bjergsøer og gennem isolerede landsbyer, hvor beboerne er begyndt at samle græs og korn til deres dyr som forberedelse for vinteren. Vi møder hyrderne, der er på vej tilbage til deres landsbyer syd og vestpå i Kangra og Bharmour, hvorfra de går videre til deres vintergræsgange. Monsunen er forbi, og der er varme solrige efterårsdage med turkisblå himmel, som giver fantastiske muligheder for at nyde trekket. Herudover byder turen på attraktioner som tibetansk liv i bjergbyer Dharamsala og Bir.

Læs en turrapport En unik oplevelse

Dag til Dag Plan

 • Day 1: Afrejse.
 • Day 2: Med tog og bil til Naggar.
 • Day 3: Naggar.
 • Day 4: Naggar – Lamadugh. Trekket starter.
 • Day 5: Lamadugh – Riyali.
 • Day 6: Riyali – Sangor.
 • Day 7: Sangor – Lake camp.
 • Day 8: Lake camp – Devi Marhi.
 • Day 9: Devi Marhi – Lamba Parao.
 • Day 10: Lamba Parao – Bara Bangahl.
 • Day 11: Hviledag i Bara Bangahl.
 • Day 12: Bara Bangahl – Marhi.
 • Day 13: Marhi – Panihartu.
 • Day 14: Panihartu – Rajgundha.
 • Day 15: Rajgundha – Bir. Trekket slutter.
 • Day 16: Bir – Dharamsala.
 • Day 17: Sightseeing i Dharamsala.
 • Day 18: Dharamsala – Delhi.
 • Day 19: Sightseeing i Delhi og retur.
 • Day 20: Ankomst hjem.

Detaljeret Rejseplan

Dag 1: Afrejse om morgenen fra Kastrup med ankomst i Delhi lufthavn sent om aftenen. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til et godt, centralt beliggende hotel.

Dag 2: Sent på eftermiddagen kører vi afsted fra Delhi i en god airkonditioneret bus mod Naggar i Kulludalen, som også kaldes “Gudernes dal”. Undervejs kører vi over de flade indiske sletter, hvorfra Himalaya lige pludselig rejser sig. Vi kører igennem Himalayas yderste bjergkæder og derfra videre gennem Beas slugten til Naggar (1750 m.o.h.).

Dag 3: Naggar er en spændende lille landsby med mange, flotte templer. Den har tidligere været hovedstad i Kullu kongerige i mange hundrede år, og fra den tid stammer et gammelt palads, som vi vil besøge. Dagen bruges til en sightseeing gåtur i Naggar.

Kulludalen set fra Jindor landsby.

Dag 4: Vi kører til Manali, som er 20 km fra Naggar. Vi bliver sat af ved Hadimba Devi tempel. Det er et ret specielt pagodeformet tempel, som er dedikeret til gudinden Hadimba. Herfra skal vi gå gennem cedertræ skov (Cedrus deodara) og videre gennem nåleskov og løvskov med bl.a. ahorn, indtil vi kommer til en eng midt i skoven. Den hedder Lama Dugh, og her er vores campingsplads.

Dag 5: Fra Lama Dugh går vi videre til Riyali Thatch (thatch betyder eng på lokalt sprog). I dag vil der være fine udsigter mod dalen i nordsiden, og senere, når vi går op mod Khanpari Dhar, kommer vi på 4000 meters højde. Herfra vil vi kunne se bjergtoppene Deo Tibba og Indrasan, som er de højeste bjergtinder i Kullu Himalaya. Senere efter en dejlig flad gåtur kommer vi ned mod Riyali Thatch (ca. 3500 m.o.h.) om eftermiddagen.

Stien som leder os op til Sangor, den vidunderlige lejrplads, basecamp til passet. Husk at stå tidligt op hvis du vil opleve den fantastiske solopgang. Vi håber, at det ikke er skyet vejr den dag

Dag 6: Fra Riyali Thatch fortsætter stien rimeligt fladt hen mod floden på nogle fantastiske engområder. Så begynder en stejl opstigning mod Sangor, hvor vores base camp til Kalihani pas vil være. Fra lejren er der flotte udsigter mod høje bjergtinder og den sydlige Kulludal.

Dag 7: I dag skal vi over Kalihani pas, så vi starter tidligt. Det tager fire, fem timer at nå toppen af passet. På vejen er der flere stejle stenområder, og der er et stejlt sted med sne lige før passet. Der er udsigter til hængende gletschere fra Hanuman Tibba, som er den højeste bjergtinde i Bara Bangahal kæden. På vej ned fra passet går vi en kort tid over sne, før vi kommer til vores lejrplads, som ligger i nærheden af flere små bjergsøer.

Kalihani passet er en af de meste spændende paskrydsninger i Himalaya. Flotte udsigter, hængende gletsjere, og så skal vi gå ned til vores lejr.

Dag 8: Kalihani pas danner et vandskel mellem Beasfloden og Ravifloden. Vi befinder os nu i Ravidalen. Her kommer der ikke så meget regn i monsuntiden, og man kan tydeligt se, at landskabet ser anderledes ud. I dag er en af de svære dage, selvom vi skal nedad. Vi skal gå over en del løse sten. Vi slår lejr i Devi Marhi, hvor der er et lille tempel, som er dedikeret til hindugudinden Kali.

Dag 9: I dag skal vi krydse et sidevandløb og forsætte ned i dalen. Senere er der en stejl stigning, indtil vi kommer til en flot dal med en lille flod lige i midten. Her slår vi lejr.
Bara Bangahl landsby er isoleret fra omverdenen. Den er kendt for sin majs- og bønneproduktion

Dag 10: I dag kommer vi til den første landsby i området, som hedder Bara Bangahl. Den består af over 100 huse, der er spredt over et stort areal. Mange lokale folk fra den øverste Kangradal bor her om sommeren, men der er kun få, som bor her året rundt. Stien fra vores lejr går op over en bjergkam og forbi flere engområder, før den begynder at tage os ned til Bara Bangahl landsbyen. Der er fine udsigter hele tiden til nordsiden af Dhauladhar kæden mod syd og ned til Ravidalen.

Dag11: Hviledag i Bara Bangahl landsby. I dag giver vi os god tid til morgenmaden, og senere går vi over floden til landsbyen. Vi ser livet i landsbyen, og hvordan folk bor i sådan en fjerntliggende landsby.

På vej til det næste pas. Udsigt mod Himalayas bjergkæder mod nord fra lejren.

Dag 12: Vi skal over broen over floden fra Kalihani pas, og derefter begynder vi opstigningen mod Thamsar, som er et område med flere engarealer. Vi overnatter i passets basecamp ved Marh og nyder udsigter mod Pir Panjal og Mani Mahesh bjergkæderne.

Snedækket område ved Thamsar passet

Dag 13: Stien forsætter op gennem nogle stenområder til en bjergsø og herfra videre til en anden bjergsø. Så går vi over et snefelt til Thamsar pas. Her er det en vidunderlig følelse at kunne se på de høje bjerge mod nord og de flade nordindiske sletter mod syd. Derefter er der ca. 3 timers vandring, bl.a. forbi en stor bjergsø, til Panihartu.

Dag 14: Vi fortsætter gennem blandingsskov med rododendron, nåletræer og egetræer langs Uhl floden, som vi krydser over broen i Plachak Deota. Herfra er der stadig en lang tur langs floden, før vi kommer frem til vores lejr i Rajgundha.

Udsigt mod Thamsar passet fra Rajgundha lejren.

Dag 15: I dag går stien lidt opad gennem skov og små landsbyer. Efter 4 til 5 km mod Billing er der god udsigt mod de indiske slette. Fra Billing er der en jeepvej ned til Bir Khas, hvor der bor mange tibetanere, og hvor der er nogle flotte klostre.

Dag 16: Vi kører fra Bir til Dharamsala. Undervejs stopper vi i Baijnath og besøger Mahadev tempel, som er dedikeret til Lord Shiva. Vi stopper også i Palampur, som er kendt for sine teplantager. Der er også et Landbrugsuniversitet i Palampur. Herefter kommer vi til Dharamsala, hvor vi overnatter i hotel. Undervejs besøger vi Norbulingka Institut, hvor der er skole for tibetanske thangka malerier, metal værkested for at fremmestille materiale til stupaer, statuere mm. Der er der også et buddhistisk kloster beliggende i meget flotte omgivelser.

Dag 17: Dharamsala er hjemby for Hans Hellighed Dalai Lamas tibetanske regering. Vi besøger Mcleodganj, tibetanske markeder og ser hvor Hans Hellighed Dalai Lama bor.

Dag 18: Vi rejser tilbage til Delhi.

Dag 19: Delhi har mange seværdigheder. Vi begynder turen med at besøge Rajghat, som er Mahatama Gandhi’s mindemærke. Herfra kommer vi tilbage til den gamle Delhi by, hvor vi tager en tur gennem Red Fort, der blev bygget af moghulerne i deres storhedstid. Turen fortsætter forbi India Gate. Om eftermiddagen ser vi Qutub Minar, som med sin 72,5 meter er den højeste minaret i verden. Vi kommer til Lotus templet, som er Bahai religionens flotte tempel. Sidst på eftermiddag kommer vi til et spektakulært Moghul Monument, som hedder Humanyuns Tomb. Tomben står majestætisk i en stor have og er meget imponerende. Det er et UNESCO world heritage site. Om aftenen kører vi til Delhi lufthavn og flyver tilbage til Danmark.

Dag 20: Ankomst i Kastrup om morgenen

Pris Information

Pris per person:
Pris pr. person:14.680 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og 2 personer i telt.
Enkeltværelse- og telttillæg: 2.100 kr.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavnen i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport af ankomst i Indien.
 • 4. Alle entreer, trekking tilladelser, rejser tilladelser, Nationalpark gebyrer.
 • 5. Dansk rejseleder og guide. Læs en turrapport En unik oplevelse
 • 6. Fuld trek pakke med mad, kok, hjælpere, heste, sovetelte, køkkentelt, spisetelt, luftmadrasser, isoleringmadrasser, toilettelt.
 • 7. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet:

 • 1. Flybillet København – Delhi t/r. Kontakt os for at få tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visa og Visa gebyr til Indien.
 • 4. Vaccinations.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev