Bjerge Dale og Landsbyer


På dette spændende trek går vi i gennem hele tre forskellige dale i Himalaya, Kulludalen, Malanadalen og Parvatidalen. Vores trek begynder i Naggar i Kulludalen, går hen over Chanderkhani pas til Malanadalen og Malana gletscher og ender i Manikaran i Parvatidalen.

Vi ser mange smukke templer og oplever landsbylivet i Kullu. Vi kommer frem til Malana gletscher og igennem den spændende Malana landsby, vor beboerne har deres eget sprog og deres egne helt specielle regler. Landsbyen er hovedsæde for den lokale gud Jamlu, som også hedder Jamdagni. Folk i Malana er meget opmærksomme på deres særlig status og væremåde, og de blander sig ikke meget med folk fra andre landsbyer.

Kulludalen er en af de smukkeste dale i Himalaya. Det gamle navn for Kullu var Kulantpitha (enden af den beboede verden). Det var på en måde rigtigt, da livet i områderne nord for Kullu tidligere var meget vanskeligt og stod i skarp kontrast til det søde live i Kullu, hvor man nød godt af skove, rismarker og frugttræer.

Vi kommer gennem prægtige skove og store områder med rododendron buske, og vi har en spændende etape over Chanderkeni passet (3800 m). Undervejs møder vi hyrderne med deres dyr og nyder de vidunderlige udsigter til høje sneklædte bjergtinder.

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Med tog og bil til Shimla.
 • Dag 3: Shimla – Naggar.
 • Dag 4: I Naggar.
 • Dag 5: Naggar – Shtayling. Trekket starter.
 • Dag 6: Shtayling – Naya Tapru.
 • Dag 7: Naya Tapru – Nagruni.
 • Dag 8: Nagruni – River camp
 • Dag 9: River camp – Bagri
 • Dag 10: I Bagri.
 • Dag 11: Bagri to Hochha Grahn.
 • Dag 12: Hochha Grahn – Naggar.Trekket slutter.
 • Dag 13: Turist byen Manali og rejse til Delhi.
 • Dag 14: Ankomst i Delhi og resten ag dagen på egen hånd.
 • Dag 15: Sightseeing i Delhi og hjemrejse.
 • Dag 16: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Delhi: Afrejse om morgenen fra Kastrup med ankomst til Delhi lufthavn sent om aftenen. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til et godt, centralt beliggende hotel.

Dag 2: Delhi til Chandigarh og Shimla: I dag begynder vores tur mod Himalayas bjerge. Vi starter med at køre over de flade landbrugsdelstater, Haryana og Punjab, og vi kommer frem til Chandigarh midt på dagen. Chandigarh er hovedstaden i Punjab og Haryana. Efter frokost i Chandigarh kører vi op i bjergene mod Shimla, som er hovedstad i delstaten Himachal Pradesh. Vi ankommer til Shimla sent på eftermiddagen.

Dag 3: Shimla til Naggar: I dag venter der os en fantastisk tur henover det 3100 meter høje Jalori pass. Fra Shimla kører vi på en bjergkam og langs bjergskråninger dækket af tæt ege- og nåleskov. Langt væk kan vi se landsbyer, marker og høje bjerge. Midt på dagen vil vi være på passet, hvor vi spiser frokost og nyder de fantastiske udsigter, før vi begynder at køre mod bjerglandsbyen Naggar.

Dag 4: Naggar: Naggar er en spændende lille malerisk landsby med et dejligt lokalliv, mange templer, et kongeslot og et kunstgalleri for den russiske maler og filosof Nicholas Roerich. Vi bruger dagen til at hvile ud i efter rejsen og til at gå en tur i Naggar og den nærmeste omegn. Vi skal også gøre os klar til trekket, som begynder næste dag.

Dag 5: Naggar til Shtayling: Vi starter om morgenen fra Naggar og går igennem Chajogi landsby. Det er en ægte gammel landsby med ca. 60 huse, hvoraf de fleste er bygget i gammel stil. De er overvejende lavet af sten, træ og ler. Fra landsbyen går vi opad til en smuk eng midt i skoven, som hedder Shtayling. Her slår vi trekkets første lejr.

Dag 6: Shtayling til Naya Tapru: Fra Shtayling fortsætter stien op igennem skov og enge. Vi møder landsbyernes folk på vej op eller ned med deres køer og får, og vi kommer forbi hyrderne med deres får og geder. Efter et stejlt stykke kommer vi til en stor eng, hvor vi kan se nogle af hyrdernes små stenhytter, og hvor vi slår lejr. Mod nord og vest er der er en flot udsigt mod spidse bjergtinder og den øvre Beas dal.

Dag 7: Naya Tapru til Nagruni: Vi forsætter opstigningen mod passet gennem store områder dækket af rododendron buske og birkeskov. I løbet af formiddagen når vi en bjergkam, som vil tage os til Chanderkhani passet. Stien fortsætter på toppen af bjergkammen et stykke tid. Vi vil kunne se høje bjergtinder fra flere forskellige af Himalayas mange bjergkæder, f.eks. fra Bara Bangalkæden, Pir Panjal kæden, Parbatikæden og Bara Shigri. Om eftermiddagen begynder vi at gå ned fra passet, mens vi kan se den øvre Malanadal og den brusende Malanaflod, som kan skimtes som en snoet sølvstribe langt væk. Vi camperer i Nagruni.

Dag 8: Nagruni til Malanafloden: Fra Nagruni fortsætter vores trek mod den øvre Malanadal. Stien går forbi enkelte marker og huse og ned til Malanafloden. Vi camperer ved siden af floden.

Dag 9: Malanafloden til Bagri: Vi fortsætter langs floden igennem eng og skov og forbi hyrdestationer som Gadodi, Mota Grahn og Tangu Marh, hvor landsbyens hyrder passer får og geder, til vi når den sidste hyrdestation, som er Bagri. Bagri er navnet på et stort område, som markerer enden af Malanadalen. Her starter Malana gletscher. I gamle dage gik stien videre over gletscheren til Spiti, men den del eksisterer ikke længere.

Dag 10: Bagri: Vi bruger dagen til at udforske området, går op og ser hængende gletschere osv. I løbet af dagen kommer vi tilbage til vores lejr, hvor vi nyder en varm frokost tilberedt af vores kok.

Dag 11: Bagri til Mota Grahn: Vi går tilbage gennem Malanadalen og camperer i Mota Grahn.

Dag 12: Kasol Manikaran Naggar: Fra Mota Grahn fortsætter vi langs Malanafloden i to – tre timer før vi møder vores biler. Vores trek er nu slut, og vi kører til Kasol. Kasol ligger i en nåleskov ved siden af Parvatifloden og vejen til Manikaran. Herfra kører vi ca. 8 km til Manikaran, som er et helligt sted for hinduer og sikher. Der er kogende svovlkilder i landsbyen og en lille bazar. Senere på dagen kører vi gennem Mandi til Chandigarh, som ligger lige, hvor vi forlader bjergene og kommer til det indiske lavland.

Dag 13: Manali og til Delhi: Vi besøger Manali, kigger på byens mange butikker og spiser frokost på en restaurant. Om aftenen tager vi en behagelig airkondtioneret bus til Delhi.

Dag 14: Ankomst i Delhi: Vi ankommer i Delhi om morgen og tjekker ind på vores hotel. Resten af dagen er på egen hånd i Delhi.

Dag 15: Sightseeing i Delhi: Delhi er på alle måder en millionby. Der er et vældigt leben og ved første øjekast, kan alt synes kaotisk, men giver man sig lidt tid, opdager man, at den har sin helt egen orden. Delhi har mange seværdigheder. Vi begynder turen med at besøge Rajghat, som er Mahatama Gandhi’s mindemærke. Herfra kommer vi tilbage til den gamle Delhi by, hvor vi tager en tur gennem Red Fort, der blev bygget af moghulerne i deres storhedstid. Turen fortsætter forbi India Gate. Om eftermiddagen ser vi Qutub Minar, som med sin 72,5 meter er den højeste minaret i verden. Vi kommer til Lotus templet, som er Bahai religionens flotte tempel. Sidst på eftermiddag kommer vi til et spektakulært Moghul Monument, som hedder Humanyuns Tomb. Tomben står majestætisk i en stor have og er meget imponerende. Det er et UNESCO world heritage site. Om aftenen kører vi til Delhi lufthavn og flyver tilbage til Danmark.

Dag 16: Danmark: Ankomst til Danmark.

Pris information

Pris pr. person: Fra 12.780 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og 2 personer i telt.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavn i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Indien.
 • 4. Alle entreer, trekking permits, rejsetilladelser, nationalpark gebyrer.
 • 5. Engelsktalende lokal guide.
 • 6. Fuld trekpakke med mad, kok, hjælpere, heste, sovetelte, luftmadrasser, isoleringsmadrasser, toilettelt.
 • 7. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Kastrup – Delhi t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og visumgebyr til Indien.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.


Vis det på et større kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev