Bestigning af Stok Kangri – 6130 meter


Stok Kangri bestigning er foreløbig lukket.
Stok Kangri, som rejser sig fra bunden af Indusdalen, lige syd fra Ladakhs hovedstad Leh, er 6130 meter højt. Bjerget er et opnåeligt rejsemål for alle, som er fysisk aktive og i god fysisk form. Stok Kangri er en trekkingtop, som ikke kræver nogen teknisk bjergbestigning af betydning, men hvor man alligevel får en fremragende oplevelse af at bestige en 6000 meter bjergtop i Himalaya.

En god akklimatisering til højden er alfa og omega for en succesfuld bestigning af bjerget. På denne tur opnår man en optimal akklimatisering til højden, da vi bruger nogle dage i Leh på 3500 meters højde inden trekket starter. Når trekket begynder, har vi nogle korte dage i starten, hvor vi langsomt tilpasser os til højden.

Vi starter vores trek mod Stok Kangri med at køre en kort afstand til Shang Sumdo landsby. Derfra vandrer vi gennem nogle af de smukkeste landskaber i Ladakh og over 2 bjergpas på omkring 5000 meters højde, inden vi kommer til Stok Kangri basecamp. Vi er nu godt akklimatiserede til højden. Inden vi bestiger Stok Kangri holder vi en hvile- og akklimatiseringsdag i basecampen.

Selv i Ladakh, hvor solen næsten altid skinner fra en klar himmel, kan vejrguderne drille. Derfor har vi reserveret en dag til et ekstra topforsøg, skulle det blive nødvendigt.

Ladakh med os: Ladakh var næsten vores baghave, dengang vi boede i Himalaya med vores børn. Om sommeren når monsunregnen blev lidt lovlig kraftig, kørte vi til Ladakh, som bare lå et par bjergpas fra hvor vores hus. Her var der en skyfri himmel, dejlig sol og naturen var på sit flotteste. Over tiden er det blevet til utallige ture til Ladakh, og vi kender mange af disse steder og trekkingstier ud og ind. Vi har nogle af de mest professionelle Ladakh mandskaber og guides, og vi kender dem alle personligt. Vi er også selv guides på flere af turene. Læs mere Sommerferie på verdens tag

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst i Delhi.
 • Dag 2: Med fly fra Delhi til Leh.
 • Dag 3: I Leh på kort sightseeing tur.
 • Dag 4: Tur til Khardung La pas.
 • Dag 5: Med bil til Shang Sumdo. Trekket starter.
 • Dag 6: Shang Sumdo – Shang Phu.
 • Dag 7: Shang Phu – Matho Phu.
 • Dag 8: Matho Phu – Gangpoche.
 • Dag 9: Gangpoche – Stok Kangri basecamp.
 • Dag 10: Akklimatiseringsdag i basecampen.
 • Dag 11: Til Stok Kangri top.
 • Dag 12: Ekstra dag til topforsøg eller til Stok La basecamp.
 • Dag 13: Over Stok La til Rumbak.
 • Dag 14: Rumbak – Zingchen – Leh. Trekket slutter.
 • Dag 15: Dag på egen hånd i Leh.
 • Dag 16: Med fly til Delhi.
 • Dag 17: Sightseeing i Delhi og hjemrejse.
 • Dag 18: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1: Afrejse fra Danmark: Afrejse om morgenen fra Kastrup med ankomst i Delhi. Transfer til et godt, centralt beliggende hotel.

Dag 2: Med fly til Leh: Allerede om morgenen flyver vi til Leh i en Airbus eller et Boeing fly. Det er en flot flyvetur på ca. 1 time og 20 minutter, hvor vi flyver over hele bredden af Himalaya. Hvis sigtbarheden er god, kan man se Himalayas mange dale, sneklædte tinder og søer. Vi ankommer om formiddagen til vores hotel i Leh, som ligger i 3500 meters højde, og vi bruger resten af dagen til at slappe af.

Dag 3: Sightseeing i Leh: Vi starter fra vores hotel og går mod den japansk byggede Shanti Stupa, som ligger på en bakke mod vest. Herfra går turen mod det historiske Sankar kloster, hvor vi oplever den typiske atmosfære i et buddhistisk kloster. Så går vi til Tsemo Gompa, som ligger på det højeste punkt i byen. Herfra er der flotte udsigter mod Stok Kangri bjerget og til Leh. Efter Tsemo kloster går vi ned gennem den gamle del af byen til Leh Bazar og herfra tilbage til vores hotel. Eftermiddagen på egen hånd.

Dag 4: Tur til Khardung La pas: Som en del af akklimatiseringsprogrammet kører vi til Khardung la pas på 5600 meter, hvorfra der er nogle fantastiske udsigter til Karakorum bjergkæden mod nord. Det er også det højeste punkt i hele verdenen, som man kan køre til. Vi kommer tilbage til Leh om eftermiddagen. Resten af dagen er på egen hånd og til at gøre sig klar til trekket.

Dag 5: august. Leh – Shang Sumdo: Fra Leh kører vi østpå gennem Indusdalen til Karu landsby, hvor vi krydser Indusfloden og kører videre på en lille vej gennem en snæver dal. Efter få kilometer åbner dalen sig, og vi ankommer til Shang Sumdo, og til en lille eng ved siden af vejen, hvor vi har vores først lejr.

Dag 6: Shang Sumdo til Shang Phu: Vi går op gennem Shangdalen langs Shangfloden, forbi Shang landsby, langs bygmarker omkranset af stengærder og forbi små pilelunde til Shang Phu. Shang Phu er Shang landsbyens sommergræsgange. Vi slår lejr lidt oven over Shang Phu.

Dag 7: Shang Phu til Matho Phu over Shang La: Vi drejer ind i en sidedal, hvor en lille bæk flyder igennem, og går opad mod passet, som danner et vandskel mellem Shang- og Mathodalene. Bjergene har et fantastisk farvespil. Lila, gule og brunfarvede bjergsider med lidt grønt her og der giver os en vidunderlig fornemmelse af at være midt i naturen. Opstigningen mod Shang La passet er langsom, og på den anden side er der en kort og stejl tur ned til lejren, som ligger ved siden af en lille bæk.

Dag 8: Matho Phu til Gangpoche: I dag er en kort dag. Fra vores lejr i Shang Phu kan vi se en bjergkam og en sti, som går langs skråningen til toppen. Vi følger stien til toppen, hvorfra vi kan se vores næste lejr, som ligger i en grøn eng midt i det storslåede landskab. Vi ankommer i lejren om formiddagen og nyder en varm frokost, som vores kok har tilberedt. Gangpoche er et stort græsningareal med mange små sommersætre, hvor landsbybeboerne passer deres husdyr. Mod syd er den sneklædte Matho Kangri og dens tilhørende gletsjere, hvorfra der flyder mange små floder igennem Gangpoche. Der findes sneleoparder i området. Resten af dagen bruges til at slappe af i eller gå små ture i det fantastiske område.

Dag 9: Over Matho La til Stok Kangri base: Opstigning til Matho La passet er ret krævende. Allerede inden vi når toppen af passet, kan vi se det majestætiske Stok Kangri. Fra passet og fra områderne omkring passet er der flotte udsigter til flere bjergtinder i nærheden, og hvis sigtbarheden er god, kan vi se Karakorum bjergene glimte i horisonten. Fra passet er der en kort nedstigning til en sideflod, hvorfra vi takler små opstigninger til Stok Kangri basecamp.

Dag 10: Hvile og akklimatisering: Vi bruger dagen til at slappe af i, nyde udsigterne og gå en tur på stien, som tager os til Stok Kangris sneområde. Vi er nu godt akklimatiserede til højderne, og vi er klare til topbestigningen.

Dag 11: Til Stok Kangri Top: Turen til toppen af bjerget starter lige efter midnat. Vi får en kop te eller kaffe og noget suppe, før vi begynder at gå opad på den samme sti, som vi gik på dagen før. Når vi begynder at krydse Stok Kangris gletsjer og små sneområder på skråningen, kan det være nødvendigt at tage crampons på. Det afgøres af de aktuelle forhold som snemængder, temperatur osv. Efter gletsjeren går vi op ad en stejl sydskråning, hvor det nogle gange kan være nødvendigt at tage hænderne til hjælp for at komme omkring stenene. Det er på ingen måde farligt. Efter et par timer på sydskråningen kommer vi på “summit ridge”, som tager os til toppen af bjerget. Ruten på bjergkammen er fantastisk eksponeret med imponerende udsigter til alle sider hele vejen til toppen af Stok Kangri. Fra toppen tager vi samme vej tilbage, og hvis alt er gået planmæssigt, kommer vi tilbage til lejren inden frokosttid.

Dag 12: Ekstra top forsøgsdag eller til Stok La base: Selv i Ladakh, hvor solen næsten altid skinner fra en klar himmel, kan vejrguderne drille. Derfor har vi reserveret dagen til et ekstra topforsøg, skulle det blive nødvendigt på grund af vejrforhold mm. Ellers tager vi til Stok La base og slår lejr i en afsidesliggende dal.

Dag 13: Stok La base til Rumbak: Fra vores lejr tager det 2 timer at nå toppen af Stok La pas. På den anden side kan man se Rumbak landsbyens grønne marker i bunden af dalen. Der er meget stejlt ned fra Stok La passet i starten, men efter ca. 1 time bliver stien bedre, og vi vandrer gennem Rumbak landsbyens marker til vores lejr.

Dag 14: Rumbak – Zingchen – Leh: Dette er vores sidste trekkingdag. Vi går langsomt ned gennem dalen langs en lille flod, som vi krydser flere gange frem og tilbage. Efter ca. 2 timers vandring kommer vi til Zingchen, hvor vi møder vores biler, som vil køre os til Leh.

Dag 15: Leh på egen hånd

Dag 16: Med fly til Delhi: Vi tager flyet til Delhi tidligt om morgenen, og vi tjekker ind på vores flotte hotel i Delhis centrum. Resten af dagen er på egen hånd og kan bruges til at udforske de spændende butikker, gader og markeder i Connaught Place eller besøge nogle af byens mange flotte museer. Det er også muligt at tage til Agra og se Taj Mahal. Det kræver en overnatning i Agra og koster lidt ekstra.

Dag 17: Sightseeing i Delhi og hjemrejse:
Delhi er på alle måder en millionby. Der er et vældigt leben og ved første øjekast, kan alt synes kaotisk, men giver man sig lidt tid, opdager man, at den har sin helt egen orden. Delhi har mange seværdigheder. Vi begynder turen med at besøge Rajghat, som er Mahatama Gandhi’s mindesmærke. Herfra kommer vi tilbage til den gamle Delhi by, hvor vi tager en tur gennem Red Fort, der blev bygget af moghulerne i deres storheds tid. Turen fortsætter forbi India Gate. Om eftermiddagen ser vi Qutub Minar, som med sin 72,5 meter er den højeste minaret i verden. Vi kommer til Lotus templet, som er Bahai religionens flotte tempel. Sidst på eftermiddag kommer vi til et spektakulært Moghul Monument, som hedder Humanyuns Tomb. Tomben, som er UNESCO verdenskulturarv, står majestætisk i en stor have og er meget imponerende. Om aftenen kører vi til Delhi lufthavn og flyver tilbage til Danmark.

Dag 18: Ankomst i Danmark.

Pris information
Pris pr. person:
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og 2 personer i telt.

Prisen inkluderer:

 • 1. Afhentning i lufthavn i Delhi.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Indien.
 • 4. Indenrigsflybillet Delhi – Leh t/r.
 • 5. Alle entreer, trekkingtilladelser, rejsetilladelser, nationalparkgebyrer.
 • 6. Stok Kangri tilladelse fra Indian Mountaineering Foundation.
 • 7. Engelsktalende professionel guide.
 • 8. Fuld trekpakke med mad, kok, hjælpere, heste, sovetelte, luftmadrasser, isoleringsmadrasser, toilettelt.
 • 9. Udstyr som isøkse, crampons og reb.
 • 10. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Kastrup – Delhi t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Visum og visumgebyr til Indien.
 • 4. Vaccinationer.
 • 5. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev