Annapurna Dhaulagiri og Poon Hill


Fra Poon Hill på 3180 meters højde mødes man med en panoramaudsigt til nogle af Himalayas højeste bjerge, Dhaulagiri (8167 meter) mod vest, Annapurnas massive tinder Annapurna I (8091 meter) og Annapurna South (7219 meter) i midten og det dramatiske Fishtail Mountain, Machhapuchhare (6993 meter) mod øst.

Hvis man vil på et relativt let og kort trek, samtidig med at man får fuld valuta for sin anstrengelser, er Dhaulagiri, Annapurna og Poon Hill trekket uovertruffet.

Vi starter fra den spændende by, Pokhara, og herfra kører vi et par timer til Nayapul, hvorfra vi starter trekket. Vi går mod nordøst langs Modi Kholafloden og gennem mange små landsbyer til Ghorepani og Poon Hill.

Efter 5 dages pragtfuld trekking, hvor vi sover i behagelige lodges og spiser god mad, kommer vi tilbage til Pokhara og Kathmandu.

Dag til Dag Plan

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark.
 • Dag 2: Ankomst i Kathmandu.
 • Dag 3: Sightseeing i Kathmandu.
 • Dag 4: Køre fra Kathmandu til Pokhara.
 • Dag 5: Pokhara – Nayapul – Tikhedhunga. Trek starter.
 • Dag 6: Tikhedhunga – Ghorepani.
 • Dag 7: Ghorepani -Tadapani.
 • Dag 8: Tadapani – Ghandrung.
 • Dag 9: Ghandrung – Nayapul- Pokhara.
 • Dag 10: I Pokhara.
 • Dag 11: Pokhara til Kathmandu.
 • Dag 12: I Kathmandu.
 • Dag 13: I Kathmandu og hjemrejse.
 • Dag 14: Ankomst i Danmark.

Detaljeret Rejseplan
Dag 1: Afrejse fra København.

Dag 2: Ankomst i Kathmandu, Nepal: Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til et behageligt centralt beliggende hotel i Thamel i Kathmandu. Vi bruger kun gode velafprøvede kvalitetshoteller i Kathmandu.

Dag 3: I Kathmandu: I Kathmandu bor vi i Thamel, som med sin mange små gader, butikker og restauranter er det mest spændende område i hele Kathmandu. Vi laver en kort sightseeing i byen, hvor vi først besøger Pashupatinath templet, som er Nepals helligste hindutempel. Templet er dedikeret til Lord Shiva i sin inkarnation som “dyrenes konge”. Den nuværende tempelbygning er fra det 16. århundrede, men selve templets eksistens går tilbage til det 3 århundrede.

Senere besøger vi Boudhanath, som er en af verdens største stupaer, et af Nepals helligste buddistiske steder og et urgammelt helligt sted for tibetanerne. Lang tid før Kathmandu kom i eksistens, gik en vigtig handelsrute denne vej, og tibetanske handelsmænd ofrede deres respekt her på vej frem og tilbage fra Tibet til markeder i Nepal og Indien. Da tibetanske flygtninge ankom til Nepal valgte de at bosætte sig i nærheden af Boudhanath. Resultatet er mange klostre og en meget speciel atmosfære. Efter sightseeing kommer vi tilbage til vores hotel. Resten af dagen er på egen hånd og kan bruges til at udforske byens spændende gader. Kathmandu ligger på ca. 1350 meters højde.

Dag 4: Kathmandu – Pokhara: Om morgenen kører vi vestpå fra Kathmandu, og mens vi kører, kan vi ikke undgå at lægge mærke til, hvor stor Kathmandu by faktisk er. Efter et utal af veje og markeder kommer vi ud af Kathmandu, og herfra går det opad til toppen af en af de mange bjergkamme, som omgiver Kathmandudalen. Vi kører på den “store” vej som forbinder Kathmandu med Delhi og Indien. Fra bjergkammen kører vi nedad gennem et væld af sving, til vi møder den store Trisuliflod, som kommer strømmende langt væk fra det tibetanske højland. Vi kører et stykke tid mod vest langs Trisulifloden, indtil vi møder Maryangdifloden fra nord, som vi følger til Biratnagar. Her forlader vi Marsyangdi og kører videre over små bakker, forbi landsbyer og langs rismarker til Pokaharadalen og Pokhara by, hvor vi overnatter i et behageligt hotel i nærheden af Pehwasøen.

Dag 5: Pokhara – Nayapul – Tikhedhunga: Vi kører et par timer fra Pokhara til Nayapul. Herfra går vi mod nordøst langs Modi Kholafloden til Birethanti landsby, hvor vi drejer nordpå og fortsætter langs en lille flod og gennem Sudame og Hiley landsbyerne til Tekehedhunga. Tikedhungas behagelige temperatur og frodige omgivelser virker ekstremt forfriskende efter dagens etape i den varme sol.

Dag 6: Tikhedhunga – Ghorepani: Vi krydser en lille flod og går opad. Stigningen er stejl, og den bliver ved og ved, indtil vi kommer til Ulleri landsbyen, hvor der er mange lodges og små spisesteder. Efter Ulleri bliver det mindre stejlt, men vi fortsætter op og op gennem skoven til en lille flod, mens vi kan se Annapurna South bjergtindens massiv pyramidetop. Trekket går nu gennem smukke skove til Naya Thanti. Vi spiser frokost i et lodge, som bliver drevet af en venlig familie. Herfra er der kun en times gåtur til Ghorepani.

Hvis man kommer om foråret, er der et væld af rododendron i fuld blomst, som sprudler i mange variationer af lyserøde, røde og lilla farver. Ghorepani er et større sted, og her er mange ”guesthouses”, en skole og en lille gade med butikker. Der er bogbutikker, hvor man også kan købe øl. Man kan købe mange slags øl i Nepal. De mest almindelige er Guld Tuborg, San Miguel, Everest og Gorkha.

Dag 7: Om morgenen til Poon Hill og så til Tadapani: Tidligt om morgenen går vi fra vores lodge op mod Poon Hill, som er et meget berømt udsigtspunkt med udsigter i særklasse, hvorfra man kan se Annapurna I, Annapurna South, Machapucchare og Dhaulagiri på en gang. Vi kommer til Poon Hill lige inden solopgang og ser solskinet bade Dhaulagiri og Annapurna i gyldent lys. Senere går vi tilbage til vores lodge og spiser morgenmad.

Efter morgenmaden tager vi afsted fra Ghorepani og går op gennem skoven og senere videre på en bjergkam.Vi kan se Dhaulagiris og Annapurnas bjergtinder tæt på, nogle gange flot omringet af rododendron blomster. Senere går vi gennem en skov helt ned til en lille flod, hvorfra det tager ca. 45 minutter op gennem skoven til Tadapani landsbyen, hvor vi overnatter.

Dag 8: Tadapani – Ghandrung: Fra Tadapani har vi et kort trek til Ghandrung. Vi spiser en afslappet morgenmad og slentrer ned til Ghandrung, som har en fantastisk beliggenhed. Flade terrasser med kartoffel og majsmarker ligger omringet af flotte bjerge og domineret af det sneklædte Annapurna. Med andre ord et perfekt sted at nyde eftermiddagen.

Dag 8: Ghandrung – Nayapul – Pokhara: Vi begynder at gå ned fra Ghandrung til bunden af dalen og Modi Kholafloden, som har sit udspring i Annapuranas gletsjere. Vi siger farvel til Annapurnas og Machapucchares høje sneklædte tinder og går til Birethanti landsbyen og videre til Nayapul, hvorfra vi kører ca. 2 timer til Pokhara.

Dag 10: I Pokhara: Pokhara er den næststørste by i Nepal, men når det gælder beliggenhed, natur skønhed er den uden tvivl nummer et. Den flotte Phewa sø ligger i den sydvestlige del af byen, og her kan man sejle i stemningsfulde omgivelser. På toppen af bakken på sydsiden ligger der en japansk bygget Stupa, med Buddhas statuer på alle fire sider, som viser forskellige stadier i Buddhas liv. Mod nord er der et Himalaya panorama i topklasse. Man kan se Annapurnas mange tinder og Machhapuchhares spidse top, mens Dhalagiri glimter længere ude i horisonten. Pokhara er også et pragtfuldt sted bare at være i.

Dag 11: Pokhara – Kathmandu: Vi kører fra Pokhara til Kathmandu. Vi kører gennem Pokharadalen mod øst indtil vi møder Maryangdifloden, som vi vandrede langs på vejen til Annapurna. Vi kører langs Maryangdifloden indtil den møder Trisulifloden i Mugling. Så følger vi Trisulifloden opstrøms på vej mod Kathmandu. Køreturen tager ca. 6 timer. Vi checker ind på vores hotel i Kathmandu.

Dag 12: Kathmandu: Dagen bruger vi i Kathamandu. Der kan også organiseres en tur til Bhakatpur, som tidligere (14 århundrede) var Nepals hovedstad under Malla kongernes dynasti. Bhakatpur er på et UNESCO’s verdensarvliste, og det er kendt for spændende kultur, templer og masser af kunstværk med træ, metal og sten.

Dag 13:Hjemrejse. Sidste dag i Kathmandu. I centrum af byen er der mange butikker som sælger tasker, jakker og andet grej i god kvalitet og ret billigt. Der er også flere spændende bogbutikker. Man kan bruge tiden til at købe små ting, gaver og souvenirs eller til bare at nyde byen inden vi tager flyet til Danmark.

Dag 14: Ankomst i Danmark.

Pris information
Pris pr. person: 15/3 til 30/4, 15/9 til 30/11: 5.980 kr.; Resten af tiden: 4.540 kr.
Prisen er baseret på delt dobbeltværelse i hotellerne og lodges.

Prisen inkluderer:

 • 1. Transfer til og fra lufthavn i Kathmandu.
 • 2. Alle hotelophold med morgenmad.
 • 3. Al transport efter ankomst til Nepal og i flg. rejseplanen.
 • 4. Alle ophold i lodges/tehuse på trek.
 • 5. Annapurna conservation fee.
 • 6. TIMS kort.
 • 7. Professionel engelsktalende guide.
 • 8. Alle forsikringer for bærer og guide.
 • 9. Bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

 • 1. Flybillet fra Danmark – Kathmandu t/r. Vi giver gerne tilbud på flybillet.
 • 2. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
 • 3. Mad på trekket. Beregn mellem 100 – 150 kr. pr. dag.
 • 4. Visum og visumgebyr til Nepal.
 • 5. Vaccinationer.
 • 6. Drikkevarer og drikkepenge.

Kort

Vis Poon_Hill på et større kort


« | »

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev