praktisk info

Nyttig Information


Visum til Indien

Alle danske statsborgere, som skal rejse til Indien, skal have et gyldigt visum inden afrejse. Det er ikke muligt at få visum efter ankomst.
Det er nu muligt at søge visum online og det koster ca. 25 USD.
Vi sender vejledning og informationer, som skal bruges til online visumansøgning. Vi kan også ordne visum for dig mod gebyr.

Visum kan også søges på den indiske ambassade.
Vi fremsender vejledning om visumansøgning og relevante dokumenter, der skal medbringes, til ambassaden sammen med visumansøgningen. Den indiske ambassade ligger i Hellerup:

Den Indiske Ambassade
Vangehusvej 15
2100 København Ø

Aflevering af ansøgning: 9.30 til 12.00 mandag til fredag.
Afhentning af visum: 9.30 til 11.00 mandag til fredag.

Der kræves bl.a. et pasfoto og et pas, som er gyldigt i mindst fire måneder udover visumperioden, og det koster 370 DKK.
Bemærk: Visumansøgning skal udfyldes online på ambassadens hjemmeside, printes ud og medbringes til ambassaden.

For mere information: Se Den indiske ambassades hjemmeside:http://www.indianembassycopenhagen.gov.in/page/visa/

Visum til Nepal
Man kan få visum til Nepal ved ankomst i Tribhuvan lufthavn i Kathmandu. Man skal medbringe et pasfoto (god ide at have flere pasbilleder med) og et pas, som er gyldigt i mindst 6 måneder fra visum-ansøgningsdato. I dette tilfælde fra den dato man ankommer i Kathmandu, Nepal. Visum koster 40 USD for en måned. Husk at tage 40 USD med, da man ikke kan betale med danske kroner.

Man kan også ordne visum herhjemme fra inden man rejser, da det nogle gange kan tage lang tid i lufthavnen i Kathmandu afhængig af turisttrafik. Den nepalesiske ambassade ligger i København:

Embassy of Nepal
Esplanaden 46, 2.sal
1263 København
Tlf: 44 44 40 26/35

Man skal medbringe et pasbillede og pas, som er gyldigt mindst 6 måneder udover visumperioden. Visum koster 300 DKK for en måned, og det kan betales i kontanter.

Aflevering af ansøgning: 10.00 til 13.00 mandag til fredag.
Afhentning af visum: 10.00 til 13.00 mandag til fredag.
Hvis alt er i orden bliver visum udstedt på samme dag, som man aflevere ansøgning.

For mere information: Se den nepalesiske ambassades hjemmeside: https://dk.nepalembassy.gov.np/visa/

Reglerne om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU
Reglerne om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU følger af
Plantesundhedsforordningen, som trådte i kraft 14. december 2019.
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder
snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Reglerne
gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige
bagage.

Sundhed
Fysisk form og trekking
Trekking er i virkeligheden bare at gå i naturen, og man behøver ikke nogen specielle evner. I Himalaya er det utroligt spændende, men det er altid en fordel at være i god fysisk form, inden turen begynder. Man kan opbygge en god grundform ved at løbe og cykle og med andre former for aerobiske øvelser, foreksempel i et motionscenter. Man behøver ikke at være en topatlet eller top-sportsperson for at deltage. Alle der er i god form kan tage med.
Det vigtigste er, at du ikke har nogen sygdomme eller skavanker, der kan komme i vejen for din mulighed for at gennemføre et trek i Himalaya.

Vaccinationer
Vi anbefaler, at du henvender dig til Udlandsvaccinationen I/S på Seruminstituttet på tlf. 32 68 30 73 eller logger på www.vaccination.dk for at høre mere om behovet for vaccinationer.

De områder, hvor vores treks er placeret, er generelt forbundet med lav risiko for sygdomme, og du vil være i gode hænder hele tiden. Ved ankomsten til Delhi overnatter vi på et godt hotel. Derefter kører vi til Himalaya i en god bus eller bil, og vi spiser kun på gode restauranter undervejs. Efter at vi er kommet op over 2000 meters højde i Himalaya er risikoen for malaria, encephalitis, tyfus, kolera og andre smitbare sygdomme minimal. Hygiejnen er høj hele vejen igennem, og alt drikkevand bliver selvfølgelig kogt.
Alligevel kan man altid være uheldig.

Højdesyge
Efterhånden som man kommer højere op i bjergene, bliver luften tyndere. Det betyder, at der er mindre luft i et givet volumen, og konsekvensen er, at der er mindre ilt til rådighed. Kroppen tilpasser sig de lavere iltmængder med mange fysiologiske justeringer, og dette kaldes akklimatisering. Efter 3000 meters højde tager det længere og længere tid for kroppen at tilpasse sig.

For at afhjælpe effekten af højdestigningen bruger vi nogle trek- og hviledage på akklimatisering, inden vi krydser det første høje pas, og hvor det er muligt, lader vi ikke lejrhøjden stige mere end 300 m fra dag til dag.

Forsikring
Uanset hvor godt planlagt en tur er, vil der altid kunne opstå uheld. Derfor er det helt nødvendigt, at alle deltagere har en rejseforsikring, der bl.a dækker sygdom og hjemtransport. Vi tegner rejseforsikringer gennem forsikringsselskabet Gouda. Prisen er ikke inkluderet i rejseprisen. Ønsker du selv at tegne din egen forsikring, er du selvfølgelig velkommen. Vi skal blot se dokumentation for, at forsikringen er tegnet. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

Pakkeliste
Hvad vi sørger for:
Når du kommer på trek med os, sørger vi for at at du får maksimal oplevelse og nydelse. Derfor stiller vi følgende til rådighed:
1. Sovetelt: Northface VE25 expeditionstelt. Det er et rummeligt tremandstelt, hvori der sover to personer.
2. Luftmadras: Selvoppustelig Thermarest madras i stor størrelse, så du ikke ruller af om natten.
3. Liggeunderlag: Thermarest Ridgerest som ligger under Thermarest luftmadrassen.
4. Hovedpude med betræk.
5. En elefanthue: Den er guld værd på trek i Himalaya.
6. Selvfølgelig alt det generelle udstyr som køkkentelt, spisetelt, toilettelt osv.
7. Udstyr som isøkse, crampons, reb, harness, hvor det er nødvendigt som foreksempel for Stok Kangri bestigning.

Hvad du skal have med:
1. Dagrygsæk: En ca. 25 liter rygsæk til at bære frokostpakke, vandflaske, kamera, ekstra tøj m.m.
2. Sovepose: En god kvalitets sovepose som kan klare mindst minus 10 grader.
3. Lagenpose
4. Undertøj
5. Svedtransporterende undertøj: Både lange underbukser og t-shirts.
6. Indersokker: Når man vandrer, er det bedst at have to par sokker på for at formindske muligheden for vabler. Man bruger derfor et par tynde indersokker med et par kraftigere sokker udenpå.
7. Kraftigere sokker
8. Ekstra sokker til at sove med
9. Skjorter og/eller t-shirts
10. Trekkingbukser eller lignende
11. Shorts
12. Dunjakke eller anden tilsvarende varm jakke
13. Fleece
14. Varm trøje eller sweater: Uld eller kunststof. Det er godt at have en ekstra trøje at bruge alene eller under fleecen. Den behøver ikke at være tyk.
15. Regnjakke af Goretex eller lignende materiale
16. Regnbukser af Goretex eller lignende materiale
17. Vandrestøvler: Skal være gået godt til. De skal især testes på nedadgående terræn. Til Stok Kangri bestigning anbefaler vi kraftige, vandtætte vandrestøvler med stiv sål.
18. Sko: Kondisko, løbesko eller vandresko. Engang imellem, når etaperne lette, er det rart at bruge sko i stedet for vandrestøvler. De er også gode at have i lejren.
19. Sandaler: Gerne af gummi, så de også kan bruges til flodkrydsninger.
20. Ekstra snørebånd: Både til vandrestøvler og til sko.
21. Vanter eller handsker.
22. Halstørklæde.
23. Vandflaske: 2 flasker, der hver rummer en liter.
24. Personlig medicin
25. Evt. tamponer og hygiejnebind: Især tamponer kan det være svært at finde.
26. Toiletartikler
27. Håndklæde
28. Evt et lille spejl
29. Lommekniv
30. Pandelampe med ekstra batterier: Du kan også bruge en lommelygte, men en pandelampe er dejlig praktisk.
31. Solhat
32. Solbriller
33. Solcreme min. faktor 20
34. Solstift min. faktor 20
35. Evt. en god bog eller andet læsestof
36. Evt. skriveredskaber
37. Evt. dagbog
38. Evt. kamera
39. Evt. kikkert
40. Evt. gangstave: Gangstave reducerer belastningen på knæene betydeligt, og de giver en aerobisk bevægelse, fordi du bruger den øverste del af kroppen aktivt.
41. Penge: Man kan kun bruge kreditkort i de lidt større byer, så det er smartest at have nogle kontanter med på turene. Bortset fra dine personlige indkøb i butikkerne er der ikke store behov.
42. Pas med gyldigt visum
43. Flybillet

Sværhedsgrader på trekkingturene
1 (Let): På et let trek holder vi os under 4000 m. Stierne er pæne og velholdte, og etapelængderne er normalt relativt korte (3-6) timer, men der kan forekomme enkelte dage, der er lidt længere. Selv om et trek er let efter Himalaya standard, er der ofte nogle stejle stigninger.

2 (Moderat): På et moderat trek kan højden komme op til 4000 m eller over en enkelt dag, men normalt er man under 4000 meter. Der kan være enkelte etaper over 8 timer, og der kan være mere vedvarende stejle stigninger.

3-4 (Moderat til svær): På sådan et trek kommer man over pas, der er over 5000 meter, og der er flere lange etaper på over 8 timer. Der kan være etaper med stejle stigninger og nogle gange vanskeligt terræn f.eks. områder med løse sten. Der er normalt også flere korte og lette etaper. Alle faktorer behøver ikke være til stede, for at et trek bliver klassificeret som svært. For eksempel er trekket til Everest Base Camp et kategori 3 trek på grund af højden og nogle få stigninger som til Namche Bazar. Nogle gange kan en enkelt eller 2 svære dage være med til at hele turen bliver klassificeret som svær. De fleste svære ture har et enkelt pas, men der kan være ture med to pas. Der kan også være nogle flodkrydsninger. De fleste trek til Himalaya kommer i denne kategori.

5 (Udfordrende): På et udfordrende trek er man i længere perioder over 4500 meter, og man kommer over mere end to pas på 5000 meter eller mere. Der kan være to pas på en dag. Der er flere lange etaper på over 8 timer, og der kan være etaper over vanskeligt terræn som f.eks. områder med løse sten og længere ophold og overnatninger på Himalayas gletsjere og snefelter. Der kan også være krævende flodkrydsninger. Der er normalt også flere lette dage. Her skal det nævnes, at få meget svære dage kan være med til at hele turen bliver klassificeret som meget svær eller udfordrende. Alle faktorer behøver ikke være til stede på alle treks.

Kontakt os for nærmere forklaring og aktuelle forhold for det trek, du er interesseret i.

Betaling
Når du bestiller en tur, vil du modtage en bekræftelse for din reservation, hvorefter vi sender en faktura . Man skal normalt betale 1500 kr. i depositum, men for enkelte ture kan det være højere. Resten af ​​beløbet skal betales senest 60 dage før afrejse. Flybilletter skal betales med det samme og normalt sammen med depositum
Alle betalinger skal ske online på vores konto i Nordea.
Magical Himalaya Aps er registreret i Danmark (CVR 28971184 ) og er medlem af Rejsegarantifonden med registeringsnr. 1740.

Covid-19 information:
Hvis din planlagte rejse ikke kan gennemføres, fordi rejser til den pågældende destination frarådes i Udenrigsministeriets rejsevejledning, refunderes alle dine indbetalte penge inklusive depositum. Vi er medlemmer af Rejsegarantifonden, og alle vores rejser hører under pakkerejseloven. Du kan derfor trygt bestille en rejse hos os.

Annullering / refundering under normale forhold :
Depositum og flybilletter kan ikke refunderes.
Hvis man afbestiller en rejse 45-60 dage før afrejse refunderes 50% af rejsens pris.
Hvis man afbestiller en rejse mindre end 45 dage før afrejse ydes der ingen refundering.

General info
Valuta
Indien: Kursen for indiske rupees (INR) svinger normalt fra 9-10 indiske rupees (INR) for 1 dansk krone (DKK). Man kan normalt veksle penge i byer som Delhi, Agra, Jaipur, Jodhpur, Leh, Darjeeling, Gangtok osv., men man kan ikke veksle i de mindre byer og i landsbyerne, når man er på trek.
Nepal: Kursen for nepalesiske rupees (NPR) svinger normatl fra 14-16 nepalesiske rupees (NPR) for 1 dansk krone (DKK). Man kan normalt veksle penge i byer som Kathmandu og Pokhara, men man kan ikke veksle i de mindre byer og i landsbyerne, når man er på trek.

Aktuelle valutakurser kan ses på flere internetsider f.eks. www.xe.com. Man får oftest lidt mindre end angivet på internetsiderne.

Tidsforskel
Indien: Plus 4 timer 30 minutter i vinterhalvåret og 3 timer og 30 minutter om sommeren.
Nepal: Plus 4 timer 45 minutter i vinterhalvåret og 3 timer og 45 minutter om sommeren.

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev