Manaslu Trek i 2015

Gorkha byen ligger i 1100 meters højde og er Gorkha districts administrative hovedkvarter. Fra byen kan man se de sneklædte Manaslu, Nyagda Chuli og Himalchuli langt ude i horisonten. Afstand fra Gorkha til Manaslu er 60 km i fugleflugt, men det tager 8 dages vandretur at nå Manaslu base camp, som ligger på nordsiden af bjerget. Ruten følger den snævre Budhi Gandaki dalen i starten gennem mange hyggelige landsbyer og langs stejle bjergsider. Det var her langs Budhi Gandaki floden, at trekkingruten var blokeret efter det kraftige jordskælve i april 2015. Faktisk var Gorkha district det værst ramte, da epicentret lå lige her. Mange landsbyer som Laprak og Barpak oplevede total ødelæggelse. De højest beliggende landsbyer som Sama, Samdo, Lho og Namrung var skåret væk fra Arughat siden, og eneste måde at komme ind her var fra Besisahar og Dharapani, som ligger på det berømte Annapurna Circuit. Harinder skal til Sama på Manaslu ruten, men var nød til at tage tilbage pga sygdom i familien, og andre ture som Everest Basecamp blev flyttet til andre områder i Himalaya.

Så kom monsuntiden med regn, og med den kom mange jordskred, især fordi bjergsiderne var blevet ustabile efter jordskælvet. Ved slutningen af august gik lokale folk i gang med at reparere stierne, og den første nyhed om Manasluruten var, at det var muligt at gennemføre trekket, men at sektionen mellem Khorlabesi og Jagat stadig var lukket, så man måtte følge en sti højere oppe. I starten af oktober var den oprindelige sti repareret med en midlertidig bro over Budhi Gandki lige efter Yaru. I september måned var der kun få turister, som passerede, i november steg tallet til flere hundrede. Vi håber at 2016 bliver et godt år for turismen i Nepal. Nepal er meget afhængig af udenlandsk turister. Du kan hjælpe bare med at komme på en rejse.

Rundt om Manaslu trekket er circa 150 kilometer lang op til Dharapani, hvor man møder jeepvej mod Chame. Så kan man følge vejen til Tal, Syange, Jagat og Bhulbhule. Selve trekket kan gennemføres på 14 dage, men det er bedre at have et par ekstra dage til højdetilvænning og eventuelle nødsituationer. Størstedelen af trekket er middel svært, men krydsning af Largya passet er krævende pga en meget lang etape til Bimthang, og højden på over fem tusind meter (5130 meter moh). Indtil for 3 år siden var Manaslu trek et camping trek med overnatning i medbragte sovetelte. Nu kan trekket gennemføres som et tehus trek uden problemer, og der er mange gode tehuse at vælge imellem. Ved Dharamsala, som også kaldes Largya Phedi, og hvor man overnatter dagen før krydsning af Larkya La passet, er tehusene dog meget enkle. Det er godt at medbringe en god kvalitets sovepose på turen. Bedste tid for at gennemføre trekket er mellem medio marts og maj, og medio september til medio december.


«

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev