Kangchenjunga National Park på UNESCO liste

Kangchenjunga National Park (KNP) i Sikkim i det nordøstlige Indien blev UNESCO verdensarv i 2016.
I UNESCO rapporten står der: ”Kangchenjunga National Park ligger i hjertet af Himalaya i det nordlige Indien (i staten Sikkim), og her finder man en unik mangfoldighed af sletter, dale, søer, gletsjere og spektakulære, sneklædte bjerge, som er dækket med gamle skove, herunder verdens tredje højeste bjergtop, Mount Kangchenjunga.

Rododendron og Magnolia skov

Udsigt fra Phedang

Bjergkamme mod sydøst
Mange mytologiske historier er forbundet med dette bjerg og med et stort antal af naturlige elementer (fx huler, floder, søer, osv.), som tilbedes af den indfødte befolkning i Sikkim. De hellige betydninger af disse historier og praksis er blevet integreret med den buddhistiske tro og udgør grundlaget for Sikkimesernes identitet.”

Mount Kangchenjunga

Sungmothan sø
KNP, som dækker 1784 kv. km blev etableret i 1977, og den er opkaldt efter det 8598 meter høje Mount Kangchenjunga, som er det helligste bjerg i Sikkim og det tredjehøjeste bjerg i verden efter Mount Everest og K2. Kangchenjunga bliver også stavet som Khangchendzonga på oprindeligt sikkemesisk. Her findes en spektakulær biodiversitet. Det sneklædte Kangchenjunga knejser over bjergkamme og skråninger, som er dækket med en urskov med en helt fantastisk variation i dyre- og planteliv. Sneleopard, rød pandabjørn, sort og brun himalayabjørn, moskus hjort, tibetansk antilope og mange andre dyr inkl. mere end 500 fuglearter og mange specielle sommerfuglearter hører hjemme i KNP. Store højdeforskelle og en beliggenhed i en del af Himalaya, som har en meget stor nedbør i monsuntiden (juni til september) er med til at fremme en meget høj variation i plantelivet. KNP er velsagtens en af de vigtigste beskyttede arealer i hele Himalaya.

Magical Himalaya’s lejr på Singalila bjergkam
Kangchenjunga består af en kæmpemæssig uafhængig bjergkæde i Himalaya med mange dale og floder, og gletsjere som Talung, Onglathang og den 26 kilometer lange Zemu gletsjer. Der er flere spændende trekkingruter i KNP, hvor man får mulighed for at opleve den unikke natur og de bjergtagende udsigter på nært hold. Trekkingaktiviteter er strengt reguleret af myndighederne, og der kræves tilladelse for at vandre i KNP.

Solnedgang fra Singalila
Vi tilbyder to trekkingture i KNP:
Det Store Kangchenjunga Trek (Gruppetrek)
Goecha La – Porten til Kangchenjunga (Gruppe- og individuel trek)

Links:
www.whc.unesco.org/en/list/1513/
www.knpsikkim.in


«

Book en tur

Book en tur

Send os din Feedback

info@magicalhimalaya.dk

Hjælp os at blive bedre

Få svar på din spørgsmål

Få svar på din spørgsmål

Nyhedsbrev